Avocații noștri ajută afacerile, clienti corporate și privați să soluționeze o gamă largă de litigii comerciale într-o manieră eficientă și la timp.

Contactati-ne

Drept maritim și dreptul transporturilor

Dreptul maritim, ca ramură distinctă de drept, cuprinde raporturi privind proprietatea asupra navei maritime, modul de constituire și de transmitere a drepturilor reale asupra navelor, exploatarea comercială a navelor și a porturilor maritime, comerțul maritim, asigurările maritime, asistența și salvarea pe mare, angajarea și obligațiile personalului navigant, precum și regulile de procedură aplicabile în cazul sechestrării, urmăririi și executării silite a  navelor.
Având o vastă experiență în domeniul dreptului maritim, ne mândrim a fi printre puținii specialiști care oferă consultanță juridică, dar și reprezentare în instanță parților implicate în transportul maritim internațional, armatorilor maritimi, expeditorilor/primitorilor mărfii sau transportatorilor de containere.

Servicii oferite

  • Consultanță juridică cu privire la înregistrarea navelor, înregistrarea gajului maritim
  • Consultanță juridică cu privire la raporturile de muncă la bordul navei
  • Consultanță juridică în vederea încheierii diferitelor contracte de navlosire maritimă de tip bare-boat, time-charter sau voyage charter sau contracte de construcție, conversie sau reparație a navelor maritime sau fluviale
  • Consultanță juridică și reprezentare în instanță a asigurătorilor și asiguraților
  • Consultanță juridică și reprezentare cu privire la sechestrul asigurător al navelor maritime, asistând la eliberarea navelor de sub sechestru, dar și reprezentarea intereselor creditorilor sau armatorilor navelor maritime, în litigiile care implică sechestrul executoriu al navelor, vânzarea acestora, reprezentarea clienților în cadrul procedurii de executare silită.
  • Asistență juridică si reprezentare în cadrul litigiilor referitoare la avarii ale mărfurilor transportate în containere, refuzul de preluare/de achitare a mărfii/a costurilor legate de transportul mărfii.
  • Asistență juridică și reprezentare a membrilor de echipaj accidentați la bordul navelor maritime sau familiilor membrilor de echipaj decedați la bordul navelor.