În situația în care primiţi o cerere de chemare în judecată formulată împotriva dumneavoastră, există mai multe demersuri juridice care trebuie efectuate. Este vorba de demersuri specifice practicii avocățești, așa încât, pentru a le duce la capăt cu brio, cel mai indicat ar fi să apelați la un avocat specializat în litigii. Un astfel de avocat, specializat în litigii cunoaşte legislaţia care se aplică respectivului caz, precum şi modul în care acesta trebuie prezentat în faţa instanţei, aşa încât să aveţi şanse mari de câştig, susţin avocaţii specializaţi în litigii ai societăţii de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații.
Există câțiva pași care trebuie întreprinși înainte de a se împlini primul termen de judecată.
Primul pas este analizarea cererii de chemare în judecată. Cel în cauză trebuie să se documenteze din punct de vedere juridic, singur sau împreună cu un consultant, să se gândească ce probe ar putea folosi pentru a le aduce în apărarea sa, astfel încât să demonteze susținerile reclamantului din acțiunea introductivă.
După îndeplinirea acestui pas, trebuie formulată întâmpinarea, ce se depune la dosar în termen de 25 zile de la comunicarea cererii de chemare în judecată. În situația în care considerați la rândul dumneavoastră că aveți anumite pretenții împotriva reclamantului, pretenții ce sunt născute din același diferend, trebuie să formulați și să depuneți odată cu întâmpinarea o cerere reconvențională, ce poate atrage plata unei taxe judiciare de timbru (în funcție de obiectul dosarului).
Nu în ultimul rând, în situația în care considerați că o altă persoană (un terț) ar putea fi responsabilă de prejudiciul produs, ce se cere a fi recuperat de la dumneavoastră, puteți formula o cerere de chemare în garanție. Trebuie ținut cont că nu poate fi chemată în garanție orice persoană doriți, ci doar o persoană care are față de dumneavoastră o obligație de despăgubire ori de garanție.
Dacă reclamantul a formulat un răspuns la întâmpinare, pârâtul sau avocatul specializat în litigii va trebui să meargă la arhiva instanței pe rolul căreia se află dosarul pentru a fotocopia răspunsul și, eventual, actele atașate acestuia. Acest răspuns nu este de regulă comunicat pârâtului.
Ulterior, pârâtul sau avocatul specializat în litigii angajat de acesta va primi o citație prin care i se aduce la cunoștință primul termen de judecată. Va trebui să formuleze note probatorii pentru pentru acest termen.
De asemenea, pârâtul sau avocatul specializat în litigii pe care l-a angajat va trebui să formuleze interogatoriul, dacă e cazul. Dacă reclamantul este o persoană juridică, interogatoriul trebuie formulat și depus la dosarul cauzei odată cu întâmpinarea. De asemenea, trebuie depusă lista cu martorii propuși spre audiere.
După cum se vede, pentru cazurile disputate în instanţă, este nevoie atât de analizarea cererii de chemare în judecată, de formularea întâmpinării, de analizarea răspunsului la întâmpinare precum şi de administrarea probelor. Este vorba despre demersuri ce implică cunoaşterea în profunzime a legislaţiei româneşti. De aceea, pentru cazurile de chemare în judecată, ajutorul unui avocat specializat în litigii este extrem de preţios. Acesta se poate ocupa de toate demersurile necesare şi poate face tot ce e necesar aşa încât clientului să i se facă dreptate, susţin avocaţii specializaţi în litigii de la societatea de avocatură Pavel, Mărgărit şi Asociaţii.
*****
Echipa Pavel, Mărgărit și Asociații este formată din avocați specializați, care furnizează servicii juridice de cea mai înaltă calitate, peste așteptările clienților. Societatea abordează cazurile cu maxim profesionalism și dedicație, scopul final fiind atingerea obiectivelor clienților, rezultatele fiind unele de excepție. Printre clienții societății de avocatură se află companii multinaționale și autohtone de anvergură. În 2017, cazurile de succes ale societății de avocatură i-au adus recunoașterea internațională din partea celor mai prestigioase ghiduri și publicații internaționale de profil. Astfel, societatea de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații s-a situat în acest an pe locul 2 în România în clasamentul firmelor de avocatură de business cu cea mai relevantă expertiză, realizat de publicația Legal 500, cel mai prestigios ghid de firme de avocatură din lume, cu sediul în Londra. Societatea de avocatură este recunoscută totodată la nivel internațional și de ghidul IFLR 1000 Financial and Corporate 2017. De asemenea, Pavel, Mărgărit și Asociații este singura societate de avocatură din România recomandată de directorul internațional Global Law Experts din Londra în aria de practică Dispute Resolution. Toate informațiile relevante privind societatea de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații, pornind de la ariile de expertiză până la cele mai relevante cazuri din portofoliu, se regăsesc pe portalul www.avocatpavel.ro, unul dintre cele mai complexe existente pe piața de avocatură din România.