Dacă nu aveți cetățenia română sau cetățenia unui alt stat membru al Uniunii Europene ori al Spațiului Economic European și veniți în România în scop comercial, puteți obține viza de lungă ședere pentru activități comerciale. Un avocat specializat în obținerea cetățeniei și imigrare vă poate oferi consultanță în acest sens, și poate să întocmească dosarul necesar obținerii vizei, potrivit societății de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații. Mai mult, dacă autoritățile competente refuză să vă acorde viza, un avocat specializat vă poate ajuta să contestați această decizie.

Pentru a obține viza de lungă ședere în scop comercial trebuie să fiți acționar sau asociat cu atribuții de conducere sau administrare al unei societăți comerciale și să obțineți avizul tehnic de specialitate emis de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat (M.M.A.C.A).

Aplicația pentru viza de lungă ședere în scopuri comerciale în România trebuie depusă la misiunile diplomatice sau consulatele României din străinătate, fiind ulterior trimisă Inspectoratului General pentru Imigrație, prin intermediul Direcției Generale Afaceri Consulare din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.
Pentru obținerea vizei de lungă ședere pentru activități comerciale trebuie să depuneți următoarele documente:
-avizul tehnic de specialitate emis de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat (M.M.A.C.A);
– certificat de cazier judiciar sau alt document cu aceeași valoare juridică;
– asigurare medicală valabilă pe toată perioada vizei;
– dovada asigurării condiţiilor de cazare.
Taxa pentru viza de lungă ședere pentru activități comerciale este de 120 Euro și se achită în statul în care faceți solicitarea.
Viza de lungă ședere se acordă pentru o perioadă de 90 de zile, cu una sau mai multe călătorii permise.

După intrarea în România trebuie să obțineți un permis de ședere. Documentul atestă dreptul dumneavoastră de ședere în România.

Dreptul de ședere temporară pentru activități comerciale se prelungește succesiv pentru perioade de 1 an. În cazul străinilor care fac dovada că au efectuat investiții de minimum 500.000 de euro sau că au creat peste 50 de locuri de muncă cu normă întreagă, dreptul de ședere se prelungește pentru 3 ani, reaminesc avocații specializați în obținerea cetățeniei și imigrație ai societății de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații.

***

Echipa Pavel, Mărgărit și Asociații este formată din avocați specializați, care furnizează servicii juridice de cea mai înaltă calitate, peste așteptările clienților. Societatea abordează cazurile cu maxim profesionalism și dedicație, scopul final fiind atingerea obiectivelor clienților, rezultatele fiind unele de excepție. Printre clienții societății de avocatură se află companii multinaționale și autohtone de anvergură. În 2017, cazurile de succes ale societății de avocatură i-au adus recunoașterea internațională din partea celor mai prestigioase ghiduri și publicații internaționale de profil. Astfel, societatea de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații s-a situat în acest an pe locul 2 în România în clasamentul firmelor de avocatură de business cu cea mai relevantă expertiză, realizat de publicația Legal 500, cel mai prestigios ghid de firme de avocatură din lume, cu sediul în Londra. Societatea de avocatură este recunoscută totodată la nivel internațional și de ghidul IFLR 1000 Financial and Corporate 2018. De asemenea, Pavel, Mărgărit și Asociații este singura societate de avocatură din România recomandată de directorul internațional Global Law Experts din Londra în aria de practică Dispute Resolution. Toate informațiile relevante privind societatea de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații, pornind de la ariile de expertiză până la cele mai relevante cazuri din portofoliu, se regăsesc pe portalul www.avocatpavel.ro, unul dintre cele mai complexe existente pe piața de avocatură din România.