Începând cu data de 13 ianuarie 2023, au fost aduse modificări importante Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții pentru construirea de parcuri fotovoltaice în România, simplificând documentația pentru obținerea autorizației de construire pentru parcuri fotovoltaice în România și pentru dezvoltarea proiectelor de energie regenerabilă în România pe terenuri agricole extravilane în România. Prin Legea nr. 21/2023 sunt implementate noile modificări care favorizează accelerarea procesului de dezvoltare a parcurilor fotovoltaice în România și a energiei verde în România cu o perioadă semnificativă de timp. Societatea Românească de Avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații este recunoscută pentru servicii juridice de cea mai înaltă calitate în domeniul dreptului energiei în România, respectiv în lucrări de construcții în România și obținerea autorizațiilor necesare pentru parcuri fotovoltaice în România. Societatea Românească de Avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații recomandă apelarea la serviciile unui avocat specializat în energie, construcții de parcuri fotovoltaice, resurse regenerabile, energie solară, proiecte solare și construcții în România care vă poate îndruma în procedura de obținere a autorizației executării lucrărilor de construcții pentru construirea de parcuri fotovoltaice în România pe terenuri agricole extravilane în România.
Raționamentul adoptării Legii nr. 21/2023 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții în România a fost simplificarea procedurii de obținere a autorizației de construire pentru parcuri fotovoltaice în România și pentru dezvoltarea proiectelor de energie regenerabilă în România pe terenuri agricole extravilane în România.
Astfel, conform Legii nr. 21.2023, planul urbanistic zonal în România nu mai este necesar pentru obținerea autorizației de construire pentru parcuri fotovoltaice în România și pentru dezvoltarea proiectelor de energie regenerabilă pe terenuri agricole extravilane în România, având clasele de calitate III, IV sau V, situate in afara zonei construibile, cu o suprafață de maxim 50 ha.
În aceste condiții, pentru proiecte de dezvoltare a parcurilor fotovoltaice în România și energie verde în România, în principiu, singurele autorizații necesare sunt decizia de scoatere a terenului din circuitul agricol și autorizația de construire.
Un avocat specializat în energie, construcții de parcuri fotovoltaice, resurse regenerabile, energie solară, proiecte solare și construcții în România vă poate oferi asistență juridică în legătură cu procedura de autorizare a executării lucrărilor de construcții pentru construirea de parcuri fotovoltaice în România și dezvoltare a proiectelor de energie regenerabilă în România pe terenuri agricole extravilane în România.
Modificările aduse Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții în România au o importanță practică deosebită și pot accelera procesul de dezvoltare a proiectelor de dezvoltare a parcurilor fotovoltaice în România și a energiei regenerabile în România cu o perioadă semnificativă de timp.
Pentru simplificarea procesului de documentație privind autorizarea executării lucrărilor de construcții pentru construirea de parcuri fotovoltaice în România, eliminarea obligativității planului urbanistic zonal în România constituie un pas important în dezvoltarea lucrărilor de construcții în România și proiectelor de energie regenerabilă în România.
Societatea Românească de Avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații este recunoscută pentru serviciile juridice oferite la cel mai înalt nivel, asistând numeroși clienți în construirea de parcuri solare, redactarea contractelor de vânzare-cumpărare a unei companii care are toate autorizațiile necesare pentru a se conecta la rețeaua națională pentru parcuri fotovoltaice în România. Un avocat specializat în energie, construcții de parcuri fotovoltaice, resurse regenerabile, energie solară, proiecte solare și construcții în România vă poate îndruma în procedura de obținere a autorizației de construire pentru parcuri fotovoltaice în România, pregătirea unui raport Due Diligence cu privire la terenurilor unde se dorește construirea de parcuri fotovoltaice în România, asistență juridică în procedura de dezvoltare a proiectelor de energie verde în România sau în orice alt proiect privind dreptul energiei în România.
Societatea de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații este una dintre societățile de avocatură de top din România, care furnizează servicii juridice de cea mai înaltă calitate. Printre clienții societății de avocatură se află companii multinaționale și autohtone de anvergură. În 2022, poveștile de succes ale societății de avocatură i-au adus recunoașterea internațională din partea celor mai prestigioase ghiduri și publicații internaționale de profil. Astfel, societatea de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații s-a situat în acest an pe locul 3 în România în clasamentul firmelor de avocatură de business cu cea mai relevantă expertiză, realizat de publicația Legal 500. Societatea de avocatură este recunoscută la nivel internațional și de ghidul IFLR 1000 Financial and Coporate 2022. De asemenea, Pavel, Mărgărit și Asociații este singura societatea de avocatură din România recomandată de directorul internațional Global Law Experts din Londra în aria de practică Dispute Resolution. Toate informațiile relevante privind societatea de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații, se regăsesc pe portalul www.avocatpavel.ro.
Prin Legea nr. 21/2023, s-au implementat modificări importante care simplifică procedura de obținere a autorizației de construire pentru parcuri fotovoltaice și proiecte de energie regenerabilă în România pe terenuri agricole extravilane. În principal, nu mai este necesar planul urbanistic zonal pentru aceste tipuri de proiecte având clasele de calitate III, IV sau V și situate în afara zonei construibile, cu o suprafață de maxim 50 ha. Astfel, decizia de scoatere a terenului din circuitul agricol și autorizația de construire sunt principalele autorizații necesare.
Societatea Românească de Avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații recomandă apelarea la serviciile unui avocat specializat în energie, construcții de parcuri fotovoltaice, resurse regenerabile și proiecte solare în România pentru a primi asistență juridică în ceea ce privește procedura de obținere a autorizației de construcție și dezvoltare a proiectelor de energie regenerabilă pe terenuri agricole extravilane în România.
Modificările aduse de Legea nr. 21/2023 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții în România au o importanță practică semnificativă și pot accelera procesul de dezvoltare a proiectelor de energie regenerabilă și parcurilor fotovoltaice în România prin simplificarea procedurii de obținere a autorizațiilor, mai ales prin eliminarea obligativității planului urbanistic zonal pentru anumite proiecte pe terenuri agricole extravilane.