Energie și resurse naturale

Ne mândrim cu faptul că suntem una dintre societățile de avocatură în topul alegerilor Clienților, în domeniul de practică al Energiei și al Resurselor Naturale, consiliind Clienți-cheie la nivel mondial, atât pe plan local cât și internațional, în probleme juridice, de la reglementare și pâna la finanțare de proiecte în sectorul minier, energie verde și electricitate.

Societatea noastră de avocatură are o experiență solidă în furnizarea de consultanță juridică personalizată, prin stabilirea unor relații strânse de lucru cu Clienții noștri, în sensul cunoașterii acestora, prin înțelegerea modului în care își documentează și gestionează afacerea.

Consiliem Clienți care activează în Sectorul Minier și al Resurselor Naturale, în aspecte legale, legate de: consultanță în materie de reglementare, în ceea ce privește permisele/licențele/autorizațiile, transferul licențelor miniere, finanțări majore, proiecte corporative și de M&A, diverse tipuri de contracte utilizate în achiziționarea, vânzarea și cumpărarea de resurse naturale, achiziționarea de concentrate de minereu (cupru, zinc, aur etc.), lucrări de dezvoltare, legislația mediului etc. De asemenea, reprezentăm cu succes în cazuri complexe de litigii, actori cheie la nivel global, din Sectorul Minier.

Serviciile noastre

 • Reglementare si conformitate
 • Consultare privind legislația primară și secundară
 • Finantare de proiecte
 • Tranzacții transfrontaliere
 • Asociere in participație
 • Structurarea & Negocierea Acordurilor
 • Due Diligence-uri specifice
 • Consultanță privind: Permise/Licențe/Autorizații în Sectorul Minier și al Resurselor Naturale
 • Consiliere privind serviciile de energie electrică (înființare, generare, transport și distribuție)
 • Consultanță juridică în proiecte de Energie Regenerabilă (dezvoltare și exploatare)
 • Consiliere cu privire la Permise/Licențe în Sectorul Energiei Regenerabile

Recunoaștere internațională

Legal 500-2022

Leading firm 2022

Societatea de avocatură Românească Pavel, Mărgărit şi Asociaţii este prezentă, pentru al șaselea an consecutiv, în topul firmelor de avocatură din România, în ediția unuia dintre cele mai reprezentative ghiduri juridice internaționale, Legal 500 (EMEA), din Londra, Marea Britanie

Sursa Legal 500, 2022

 

International Financial Law Review IFLR1000 – 2022

International Financial Law Review

Societatea Românească de Avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații este una dintre cele mai bune firme de avocatură din România, conform IFLR1000 ediția 2022, prestigiosul ghid care evaluează societățile de avocatură cu înaltă expertiză din întreaga lume în ceea ce privește Aria Financiară si Corporatistă, clasându-se astfel pe locul 5 la nivel național.

Sursa IFLR 1000, 2022


International Financial Law Review IFLR1000 – 2021

International Financial Law Review

Pentru al cincilea an consecutiv, Pavel Mărgărit si Asociații s-a poziționat în topul societăților de avocatură din România, conform IFLR1000 (International Financial Law Review), una dintre cele mai prestigioase ghiduri specializate pe clasificarea societăților de avocatură din întreaga lume, cu o vastă expertiză în domeniile de practică legală a dreptului financiar și corporatist.

(Sursa: IFLR1000, 2021)

Acreditări

 • Am asistat cel mai mare investitor străin din industria minieră românească, o companie lider, listată la bursa londoneză, cu activitatea concentrată în Zimbabwe, Zambia și alte jurisdicții, cu operațiuni în resurse minerale și explorarea aurului, într-o tranzacție privind un Acord de plată anticipată. În temeiul acestui Acord, cumpărătorul, Mercuria Energy Trading, una dintre cele mai mari companii integrate de tranzacționare de energie și mărfuri din lume, a fost de acord să plătească în avans o sumă de până la 9,5 milioane USD clientului nostru pentru livrările viitoare de zinc și concentrate de cupru de la sucursalele clientului nostru din România. Am elaborat o opinie juridică cu privire la capacitatea, resursele naturale și aspectele de reglementare ale subsidiarelor Clienților noștri de a intra în tranzacție; am efectuat revizuirea autorizației de mediu, a autorizației de gospodarire a apelor, am consiliat cu privire la licenta de exploatare si programul de explorare de la Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM). De asemenea, am întocmit o opinie juridică privind capacitatea, puterea și autoritatea clientului nostru de a executa, livra și îndeplini contractele comerciale de livrare a concentratelor de minereu și în legătură cu cerințele de reglementare aplicabile stabilite de legislația națională și comunitară în domeniul și legislația energetică, cât şi în domeniul reglementării. (13.000.000 USD)
 • Am asistat o companie minieră listată la bursa londoneză, singurul investitor operațional în industria minieră din România, într-un acord de finanțare încheiat cu un fond de britanic de finanțare din capital privat, în baza unui program emitere obligațiuni, conform căruia clientul ar trebui să primească obligațiunile în patru tranșe, prima ridicându-se la peste 7.000.000 Pe lângă asistența corporativă și bancară oferită, ne-am ocupat de toate etapele procedurale și am luat legătura cu autoritățile competente din domeniul resurselor naturale, revizuind și negociind documentația de bază pentru finalizarea transferului concentratului de minereu. În plus, am oferit consiliere în chestiuni ce țin de licența de explorare și aspecte ce țin de ANMR (Agenția Națională pentru Resurse Minerale), aspecte în ceea ce privește structurarea tranzacției, revizuirea documentației și autorizațiilor și redactarea acordurilor aferente. (15.000.000 USD)
 • Am asistat o companie minieră lider din Marea Britanie cu operațiuni în România, într-un acord de asociere în valoare de milioane de euro, cu o companie de stat românească, pentru a funcționa sub licența de exploatare a acesteia din urmă. Am consiliat cu privire la etapele procedurale și am luat legătura cu autoritățile relevante din sectorul energetic și cu cerințele de reglementare aplicabile, stabilite de legislația română în domeniul corporativ și al energiei și am întocmit documentația necesară pentru obținerea licenței și a autorizațiilor de exploatare. În plus, am asistat la structurarea tranzacției, revizuirea documentației și autorizațiilor și redactarea acordurilor aferente, consilierea în toate etapele proiectului. (10.000.000 EUR)

APARIȚII ÎN PRESĂ