Insolvență, restructurare și falimente (inclusiv proceduri transfrontaliere)

Departamentul nostru oferă servicii juridice la cele mai înalte standarde, având expertiză în consilierea companiilor în procedurile de insolvență și restructurare, companii aflate în dificultate financiară sau faliment și în același timp, consiliază companiile cu privire la prevenirea insolvenței.

Oferim servicii juridice de ultimă generație în Restructurare și Insolvență, acordând consultanță integrată, în cazuri complexe de insolvență, creditorilor garantați și negarantați, debitorilor, comitetelor creditorilor, deținătorilor de capitaluri proprii, administratorilor, potențialilor achizitori de afaceri sau active. În plus, reprezentăm clienți din aproape fiecare sector al economiei, inclusiv producție, imobiliare și construcții, comerț cu amănuntul, transport, utilități, industria farmaceutică, turism, industria chimică sau energie.

Serviciile noastre

 • Restructurare
 • Insolvență (Observare, Reorganizare și Faliment)
 • Lichidare
 • Vânzarea Datoriilor & Colectarea Datorilor
 • Recuperarea Creanțelor
 • Restructurarea Creditelor Neperformante (NPL)
 • Finanțare Structurată
 • Negocierea Garanțiilor Colaterale
 • Licitații
 • Răspunderea Conducerii Societații (acuzații de neglijență sau fraudă)

Recunoaștere internațională

Legal 500 – 2022

Locul 3 – Restructurare și Insolvență

Leading firm 2022
 • “Societatea Avocatură Românească Pavel, Margarit și Asociații impresionează prin flexibilitate și disponibilitate în orice moment”. Cu o experiență de peste 16 ani pe piață, Avocatul Coordonator Radu Pavel este principalul contact, fiind o persoană amabilă și deschisă. Domeniile de expertiză ale societății de avocatură includ refinanțări, vânzări de active, proceduri de pre-insolvență, concordat preventiv și litigii aferente, precum și asistență în recuperarea creanțelor. Firma de avocatură românească reprezintă atât creditori cât și debitori și a fost deosebit de activă în industriile prelucrătoare, metalurgică, resurse naturale și imobiliare și construcții.”
 • „Apreciem flexibilitatea și accesul rapid la personal și Parteneri în orice moment.”
 • ,,Considerăm că Partenerul Senior Radu Pavel este foarte amabil si deschis.”

Sursa Legal500 2022, Restructurare si Insolventa

International Financial Law Review IFLR1000 – 2022

International Financial Law Review

În aria de practică Insolvență, restructurare și falimente, mărturiile clienților includ printre altele:

„Oferă o gamă completă de servicii și ne-au ajutat să identificăm și să gestionăm riscul juridic.”

Sursa: IFLR 1000, 2022


 • Legal 500 – 2021

Locul 2 în România – Restructurare și insolvență

Leading Firm 2021
 • „Societatea de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații și-a construit un portofoliu puternic și variat de clientelă, incluzând creditori, debitori, investitori interesați de active aflate în dificultate și acționari. Având cunoștințe aprofundate, o reputație de primă clasă și o echipă excelentă de avocați, societatea de avocatură românească Pavel, Mărgărit și Asociații gestionează litigii și acordă consultanță în căi alternative litigiilor judiciare și de asemenea are o experiență solidă în ceea ce privește gestionarea litigiilor privind cererile de atragere a răspunderii patrimoniale a persoanelor de conducere ale companiilor. Recent, firma a fost implicată în mai multe mandate semnificative în sectoarele imobiliar și al serviciilor financiare. Avocatul coordonator Radu Pavel este foarte apreciat.”

(Sursa: Legal500 2021, Restructurare și Insolvență)

 • Legal 500 – 2020

Locul 2 în România – Restructurare și insolvență

Leading Firm 2020
 • „Servicii excelente și rapide. Implicarea strânsă și constructivă a partenerului coordonator. Bună stăpânire a cunoștințelor juridice. Își merită banii.”

Acreditări

 • Am asistat un dezvoltator imobiliar și investitor, într-o insolvență transfrontalieră în calitatea sa de creditor, cu o creanță de peste 20 MIL EUR. Rolul nostru a fost să creăm o strategie ținând cont de posibilitățile legale prin care clientul să poată achiziționa toate activele societății insolvente la cea mai bună valoare, am desfășurat activități extrajudiciare (inventariere și evaluări patrimoniale) și am asistat și reprezentat clientul la negocierile avute cu creditorii și practicianul în insolvență.
 • Am asistat un lider global și unul dintre principalii exportatori de textile ai Turciei, într-o insolvență transfrontalieră cu mărfuri în valoare de peste 7 miliarde USD în 70 de țări de pe 5 continente, de la înființare, în dosarul de insolvență al unuia dintre principalii producători de produse ceramice din Europa. Rolul nostru a fost să creăm și să maximizăm perspectivele de recuperare a creanțelor și să întocmim toate documentele aferente procedurii judiciare în acest scop. Mandatul a cuprins, de asemenea, reprezentarea clientului în fața judecătorului-sindic în vederea asigurării repunerii în termenul de depunere a creanțelor și în fața practicianului în insolvență, cu scopul de a urmări ca practicianul în insolvență să analizeze, să constate creanța și să o înregistreze în tabelul definitiv al creanțelor, întrucât clientul nu a fost înștiințat de către practicianul în insolvență despre deschiderea procedurii insolvenței împotriva debitorului.
 • Am asistat un important dezvoltator imobiliar român într-o insolvență transfrontalieră. Clientul avea active în valoare de peste 8 milioane EUR și datorii în valoare de aproximativ 12 milioane EUR. Rolul nostru a fost acela de a asista în faza de observație, de a elabora și asista la implementarea planului de reorganizare, întocmind și obiecțiile la raportul de evaluare, cu privire la erorile comise de expert.

APARIȚII ÎN PRESĂ