Litigii și arbitraj internațional

Cu o experiență de peste 15 ani în domeniu, departamentul nostru de litigii este bine dezvoltat în gestionarea cazurilor comerciale complexe, fiind de asemenea, specializat în litigii administrative și fiscale de valoare mare și rambursări de TVA.

Echipa noastră de litigii răspunde în mod eficient nevoilor specifice clienților noștri, pentru atingerea acestui scop am reunit avocați specializați pentru fiecare caz în parte.

Ne mândrim de faptul că tratăm cu mare atenție și evaluăm fiecare aspect al cazului care ni se încredințează și atribuim combinația potrivită de experiență și expertiză, necesare pentru câștigarea acestuia, fapt care se reflectă în modul în care analizăm și evaluăm detaliile fiecărui caz, modul în care documentăm cazul cât și colaborarea cu experți în domeniu, pentru a asigura succesul cazului.

Serviciile noastre

 • Litigii corporate
 • Litigii civile și între profesioniști
 • Recuperarea creanțelor
 • Soluționări amiabile
 • Litigii fiscale
 • Litigii imobiliare
 • Litigii privind răspunderea profesională
 • Litigii de muncă și conflicte de muncă
 • Litigii privind proprietatea intelectuală
 • Litigii privind concurența
 • Executare silită
 • Recunoașterea și executarea hotărârilor judecătorești străine
 • Litigii privind dreptul familiei

Recunoaștere internațională

Legal 500-2022

Leading firm 2022

Locul 3 – Restructurare și Insolvență

“Societatea Avocatură Românească Pavel, Margarit și Asociații impresionează prin flexibilitate și disponibilitate în orice moment”. Cu o experiență de peste 16 ani pe piață, Avocatul Coordonator Radu Pavel este principalul contact, fiind o persoană amabilă și deschisă. Domeniile de expertiză ale societății de avocatură includ refinanțări, vânzări de active, proceduri de pre-insolvență, concordat preventiv și litigii aferente, precum și asistență în recuperarea creanțelor. Firma de avocatură românească reprezintă atât creditori cât și debitori și a fost deosebit de activă în industriile prelucrătoare, metalurgică, resurse naturale și imobiliare și construcții.”

„Apreciem flexibilitatea și accesul rapid la personal și Parteneri în orice moment.”

Locul 4 – Imobiliare și Construcții

Societatea de Avocatură Românească Pavel, Margarit și Asociații s-a remarcat prin experiența sa vastă în domeniul imobiliar și construcții. Firma de avocatură românească asistă clienți în mod regulat cu privire la structurile corporative, inclusiv asocierile în participațiune între proprietarii de terenuri și dezvoltatorii imobiliari, precum și în achiziții de active și de portofoliu imobiliar. Portofoliul societății avocatură românească include asistență juridică în diverse industrii, cum ar fi minerit și resurse naturale, comerț cu amănuntul, clădiri rezidențiale, industriale si hoteliere.”

„Echipa de avocați românească Pavel, Margarit și Asociații are o vastă experiență în practica imobiliară și construcții și sunt apreciați pe piața din România pentru promptitudine, atenție deosebită la detalii și explicarea cazurilor gestionate astfel încât să fie cu adevărat ușor de înțeles pentru clienți. ”

Radu Pavel, Avocatul Coordonator, este foarte atent, prompt și are o mare experiență in piața de Imobiliare și Construcții din România.”

Ghidul acordă o mențiune specială Avocatului Coordonator Radu Pavel menționând că este foarte atent, prompt și un avocat cu experiență în piața din România, recunoscut ca avocat de top în România de Ghidul Legal 500.

Sursa Legal500 2022, Imobiliare și Construcții

International Financial Law Review IFLR1000 – 2022

International Financial Law Review

În Ediția IFLR 1000-2022, pentru aria de practică Drept fiscal, bancar și piețe de capital, referințele clienților descriu Societatea Românească de Avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații după cum urmează:

„Mi-a plăcut atitudinea și spiritul progresiv, echipa are o abordare proactivă în rezolvarea spețelor clientului.”

„Cunoștințe impresionante, atenție la detalii, proactivitate, soluționează chestiunile juridice ale clienților având astfel servicii excelente.”

„Știam că ne putem baza în orice moment pe avocatul coordonator Radu Pavel și pe echipa sa de avocați specializați, înțelegând nevoile și provocările industriei.”

În aria de practică Insolvență, restructurare și falimente, mărturiile clienților includ printre altele:

„Oferă o gamă completă de servicii și ne-au ajutat să identificăm și să gestionăm riscul juridic.”

Pentru domeniul de practică Fuziuni și Achiziții, evaluarea din ghidul IFLR 1000 include:

„Servicii excelente, atenție la detalii, proactivitate, cunoștințe.”

„Pot folosi trei cuvinte pentru a le descrie: dăruire, credibilitate și perseverență”.

„Promptitudine, profesionalism, atenție la detalii și nevoile companiei.”

În domeniul dezvoltării proiectelor, Infrastructură și Transporturi, testimonialele clienților includ:

„Foarte receptivi cu privire la chestiunile juridice interne cu care ne-am confruntat. Au fost foarte implicați cu echipa noastră care a călătorit în România, lucrând multe ore zilnic împreună. Am primit sfaturi potrivite și am finalizat împreună proiectul în România.”

„Reacție rapidă – comunicare bună.”

Sursa IFLR 1000, 2022


GLOBAL LAW EXPERTS –LITIGII;

AVOCAȚI RECOMANDAȚI (2017- 2019)

Global Law Experts Recomended Law Firm

Pavel, Mărgărit si Asociații este singura societate de avocatură din România recomandată de Global Law Experts din Marea Britanie, Londra pentru aria de practică Litigii (Dispute Resolution).

Acreditări

 • Am asistat și reprezentat cu succes o companie de exploatare și dezvoltare minieră operațională din România, într-un litigiu comercial care implică un dosar de executare a ipotecii imobiliare, în valoare de 3 MIL EUR.
 • Am asistat și reprezentat acționarul unui grup român de vânzare cu amănuntul, lider de piață, care deține magazine de produse pentru copii și un lanț farmaceutic, într-un apel împotriva măsurilor de executare silită inițiate de o bancă împotriva acționarului, acționând ca garant al împrumutului luat de grupul de companii, în valoare de peste 3 MIL EUR.
 • Am asistat și reprezentat cu succes, acționarii și directorii unei renumite fabrici de produse metalurgice în calitate de reclamanți, într-o contestație împotriva măsurilor de executare silită inițiate de o companie de servicii de recuperare creanțe, în calitate de cesionar al unei creanțe de 2,5 MIL EUR preluate de bancă, care a început măsurile de executare împotriva bunurilor reclamanților în încercarea de a prelua controlul asupra acestora.
 • Am asistat și reprezentat o companie de exploatare și dezvoltare minieră operațională de top din România, într-un litigiu administrativ fiscal complex de 2,5 MIL EUR privind rambursarea TVA-ului rezultat din mai multe exporturi de concentrate de minereu.
 • Am asistat o companie minieră listată la bursa de valori londoneză, singurul investitor activ care operează în industria minieră din România, într-un litigiu complex transfrontalier pe acționariat de 2 MIL EUR împotriva unei companii din Insulele Virgine Britanice și a Registrului Comerțului din România. Acționarul a fost exclus cu succes din companie.

APARIȚII ÎN PRESĂ