Imobiliare și construcții

Pavel, Mărgărit și Asociații este o societate de avocatură românească cu peste 15 ani de experiență, în practica Dreptului Imobiliar și al Construcțiilor, asistând Clienții în: tranzacții imobiliare interne și transfrontaliere, finanțări imobiliare, proiecte de construcții, într-o gamă largă de sectoare industriale. Experiența noastră cuprinde diverse tipuri de proiecte imobiliare în toate etapele de dezvoltare, cum ar fi: clădiri rezidențiale și comerciale, locuințe multifamiliale, centre comerciale, clădiri industriale, stațiuni montane și așa mai departe.

Avocații noștri specializați pe Dreptul Imobiliar și al Construcțiilor oferă Clienților soluții personalizate, care acoperă întregul ciclu de viață al proiectului imobiliar, de la due diligence, negocierea și redactarea documentelor și a tranzacțiilor imobiliare, asistență în proiectele de finanțare și până la elaborarea de strategii de vânzare sau managementul de zi cu zi al proiectelor.

Societatea noastră de avocatură are o experiență vastă în ceea ce privește reprezentarea atât a proprietarilor, cât și a chiriașilor în proceduri complexe imobiliare, probleme de faliment, tranzacții comerciale, rezidențiale și de clădiri de birouri, inclusiv cele care sunt structurate prin asocieri în participație între proprietari de terenuri și dezvoltatori imobiliari, acorduri între asociați, achiziții de bunuri imobile și portofolii, titluri de proprietate, investiții, asocieri în participație, proiecte de dezvoltare.

Serviciile noastre

 • Finanțare imobiliară
 • Achiziție/Vânzare de terenuri
 • Achiziție/Vânzare și Dezvoltare de clădiri rezidențiale/de birouri/comerciale
 • Achiziție/Vânzare și Dezvoltare de centre comerciale și de retail
 • Achiziție/Vânzare și Dezvoltare de parcuri industriale
 • Autorizații de construcție
 • Probleme de reglementare
 • Managementul construcțiilor și administrarea proiectelor
 • Due diligence
 • Tranzacții comerciale
 • Asocieri în participație și acorduri între acționari
 • Contracte de vânzare-cumpărare
 • Contracte FIDIC
 • Contracte de închiriere

Recunoaștere internațională

Legal 500 – 2024

Leading Firm 2024 Legal 500

Locul 4 – Imobiliare și Construcții

Testimonialele adresate Societății de Avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații subliniază calitățile remarcabile ale echipei și nivelul excelent de servicii oferite de către firma de top în domeniul Imobiliare și Construcții de către cei mai buni avocați. Echipa este apreciată pentru coordonarea să, precum și pentru proactivitatea și atenția acordată clienților.

Recomandările către firma de avocatură sunt constante, evidențiind competența și profesionalismul avocaților în gestionarea problemelor complexe din acest domeniu.

Recunoașterea internațională din partea Legal 500 fiind una dintre cele mai bune firme de avocatură din România este garanția echipei de avocați români că vor realiza performanță și vor servi clienții la cel mai bun nivel de cunoștințe juridice.

Sursa Legal500 2024, Imobiliare și Construcții

Legal 500 – 2022

Leading firm 2022

Locul 4 – Imobiliare și Construcții

,,Societatea de Avocatură Românească Pavel, Margarit și Asociații s-a remarcat prin experiența sa vastă în domeniul imobiliar și construcții. Firma de avocatură românească asistă clienți în mod regulat cu privire la structurile corporative, inclusiv asocierile în participațiune între proprietarii de terenuri și dezvoltatorii imobiliari, precum și în achiziții de active și de portofoliu imobiliar. Portofoliul societății avocatură românească include asistență juridică în diverse industrii, cum ar fi minerit și resurse naturale, comerț cu amănuntul, clădiri rezidențiale, industriale si hoteliere.”

„Echipa de avocați românească Pavel, Margarit și Asociații are o vastă experiență în practica imobiliară și construcții și sunt apreciați pe piața din România pentru promptitudine, atenție deosebită la detalii și explicarea cazurilor gestionate astfel încât să fie cu adevărat ușor de înțeles pentru clienți.”

,,Radu Pavel, Avocatul Coordonator, este foarte atent, prompt și are o mare experiență in piața de Imobiliare și Construcții din România.”

Ghidul acordă o mențiune specială Avocatului Coordonator Radu Pavel menționând că este foarte atent, prompt și un avocat cu experiență în piața din România, recunoscut ca avocat de top în România de Ghidul Legal 500.

Sursa Legal500 2022, Imobiliare și Construcții


Legal 500 – 2021

Locul 4 în România – Drept Imobiliar și al Construcțiilor

Leading Firm 2021

PMA este o societate de avocatură reputată, cu cunoștințe excelente despre industrie și experiență în asistarea în toate etapele unei tranzacții.”

Societatea de avocatură ne-a ajutat în proiecte de achiziții și au fost extrem de eficienți.”

Avocații cunosc sectorul industrial și au experiență și o echipă de profesioniști foarte bine pregătită, care ne-a asistat în toate etapele tranzacției.”

(Sursa Legal500 2021, Imobiliare și Construcții)

Legal 500 – 2020

Locul 4 în România – Drept Imobiliar și al Construcțiilor

Leading Firm 2020

Pavel, Mărgărit & Asociații este o societate de avocatură reputată în domeniul imobiliar.”

Sunt o echipă foarte bună de avocați și i-aș recomanda cu căldură.”

Am fost impresionat de abilitățile pe care le posedă atunci când vine vorba de chestiuni imobiliare, cum ar fi achiziții, chestiuni de consultanță și refinanțare.”

Radu Pavel, Avocatul Coordonator al societății de avocatură, are o experiență vastă, este foarte atent la detalii, un avocat foarte diligent și proactiv.”

(Sursa Legal500 2020, Imobiliare și Construcții)

Acreditări

 • Am asistat o companie de top de explorare și dezvoltare minieră, operațională, din România într-un due diligence juridic transfrontalier de bunuri imobile și mobile și stabilirea garanției mobiliare asupra activelor. Due diligence-ul a fost parte din proiectul de perfectare a Contractului de emisiune de obligațiuni condiționate și obligatorii pentru o facilitate de până la 15.000.000 USD, printr-o emisiune de obligațiuni convertibile garantate către un fond de capital privat cu sediul în Regatul Unit. În plus, am asistat la îndeplinirea condițiilor precedente, a înscrierii ipotecii în cartea funciară: radierea ipotecilor din Cartea Funciară și AEGRM, radierea sechestrului ANAF din cartea funciară și în același timp perfectarea ipotecii provizorii asupra tuturor bunurilor.
 • Am asistat un dezvoltator imobiliar important, care a dezvoltat un proiect rezidențial de 102 vile de top din București, în operațiunile de business de zi cu zi, precum: negocieri cu cumpăratorii pentru cumpărare, întocmirea și negocierea documentelor tranzacției (acorduri de vânzare-cumpărare), redactarea și revizuirea contractele cu furnizorii de utilități. De asemenea, am asistat clientul în toate fazele proiectului, începând cu un complex raport de due diligence pentru achiziția terenului pe care a fost dezvoltat proiectul. (8.000.000 EUR)
 • Am asistat un important jucător imobiliar român în fazele de pre și post implementare ale unui proiect transfrontalier. Înainte de finalizarea fazei B a proiectului, dezvoltatorul și-a deschis procedura de insolvență, care la rândul său, a adăugat complexitate mandatului. Am asistat în toate problemele imobiliare ce decurg din execuția proiectului, până la vânzarea apartamentelor, negocieri cu cumpărătorii, întocmirea contractelor de vânzare-cumpărare, redactarea opiniilor juridice cu privire la aspectele juridice apărute inevitabil în activitatea zilnică a companiei, evaluarea tuturor activelor, aspecte de due diligence și aspecte de reglementare. (8.000.000 EUR)

APARIȚII ÎN PRESĂ