Avocat ANRP. Contestație decizie ANRP

Regimul comunist a avut un impact major asupra imobilelor, fiind confiscate în mod abuziv în acea perioadă în România. Conform prevederilor din Legea nr. 10/2001, proprietățile se restituie în natură sau în echivalent prin despăgubiri ANRP. Persoanele îndreptățite la despăgubiri ANRP pot fi persoanele fizice, proprietari ai imobilelor la data preluării în mod abuziv a acestora, persoanele fizice, asociaţi ai persoanei juridice care deţinea imobilele şi alte active în proprietate la data preluării acestora în mod abuziv, persoanele juridice, proprietari ai imobilelor preluate în mod abuziv de stat, de organizaţii cooperatiste sau de orice alte persoane juridice după data de 6 martie 1945. Prezentul articol abordează reglementările din Legea nr.10/2001 și Legea nr. 165/2013, cum se poate face o contestație decizie ANRP și cum se poate obține restituirea proprietăților preluate în mod abuziv. Societatea românească de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații recomandă apelarea la un avocat ANRP sau un avocat contestație decizie ANRP în România care vă poate oferi asistență în a formula o contestație decizie ANRP în vederea obținerii restituirii proprietății.

Avocat restituire proprietate. ANRP (Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților)

ANRP (Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților) reprezintă acea instituție care are competența de a emite decizii ANRP, soluționând cererile de restituire a imobilelor preluate abuziv de către stat. Soluționarea de decizii ANRP poate avea o durată îndelungată și poate fi realizată eronat, constatându-se în practică numeroase situații de subevaluare a imobilelor. Un avocat ANRP vă poate oferi consultanță juridică cu privire la soluțiile pe care proprietarii legitimi le au în astfel de situații complexe, pentru a fi în conformitate cu dispozițiile prevăzute în Legea nr. 10/2001 și în Legea nr. 165/2013.

Avocat retrocedări imobile. Decizii ANRP emise sub evaluarea de piață

În situația în care restituirea în natură nu este posibilă, măsurile reparatorii în echivalent care se pot acorda sunt compensarea cu bunuri oferite în echivalent de entitatea învestită cu soluţionarea cererii formulate către ANRP (Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților) în baza dispozițiilor din Legea nr. 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate în mod abuziv în perioada 6 martie 1945-22 decembrie 1989. Evaluarea corectă a despăgubirilor se face conform grila notarială, fiind studiul de piaţă realizat de către camerele notarilor publici, conţinând informaţii privind valorile minime consemnate pe piaţa imobiliară specifică în anul precedent. Cererile de restituire care nu pot fi soluţionate prin restituire în natură la nivelul entităţilor învestite de lege se soluţionează prin acordarea de măsuri compensatorii sub formă de puncte de compensare. Prin Legea nr. 165/2013 a fost înființată CNCI (Comisia Națională pentru Compensarea Imobilelor). Grila notarială este mijlocul prin care se evaluează imobilele. În cazul în care decizia de compensare a CNCI (Comisia Națională pentru Compensarea Imobilelor) a fost emisă pe numele mai multor persoane, fără a se stabili cotele cuvenite fiecăreia, se emite un singur titlu de plată pentru toţi beneficiarii. Un avocat restituire proprietate vă poate oferi asistență juridică de calitate în cazul în care au fost emise decizii ANRP sub evaluarea de piață, astfel încât proprietarii legitimi să primească despăgubiri ANRP corespunzătoare, sub formă de puncte de compensare.

Consultarea unui avocat restituire proprietate sau unui avocat retrocedări imobile este esențială, întrucât acesta se poate asigura că documentația este completă, că sunt respectate dispozițiile din  Legea nr. 10/2001 și din Legea nr. 165/2013, iar contestațiile la decizii ANRP sunt redactate astfel încât interesele și drepturile proprietarilor legitimi să fie respectate.

Avocat contestație decizie ANRP. Contestație decizie ANRP

Așa cum am menționat, în practică pot apărea diverse situații în care imobilele nu sunt evaluate la adevărata lor valoare, fiind calculată cu grila notarială, motiv pentru care deciziile pot fi contestate în termen de 30 de zile de la comunicare, astfel încât proprietarii legitimi să obțină o nouă decizie ANRP care va corecta erorile precedente. Un avocat contestație decizie ANRP (Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților) sau un avocat retrocedări imobile vă poate oferi asistență juridică în stabilirea unor strategii de obținere a unei evaluări corecte și de a primi puncte de compensare corespunzătoare valorii proprietății.

Societatea românească de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații oferă servicii specializate pentru contestație decizie ANRP cu ajutorul echipei de avocați ANRP și avocați restituire proprietate în România care vă pot asista pe parcursul întregului proces. Pentru a beneficia de suportul nostru în ceea ce privește asistență în redactare contestație decizie ANRP ne puteți contacta accesând formularului de contact disponibil la adresa https://avocatpavel.ro/contact/.

Nu navigați prin aceste provocări singuri. Contactați-ne astăzi pentru asistență expertă adaptată nevoilor dumneavoastră.

“Am asistat cu succes numeroși clienți atât în procedura de obținere a restituirii proprietăților, cât și în procedura de contestație decizie ANRP. Suntem de părere că erorile efectuate prejudiciază pe nedrept proprietarii legitimi, motiv pentru care oferim soluții strategice pentru rezultate favorabile clienților noștri”, a spus Dr. Radu Pavel, Avocat Coordonator al Societății Românești de Avocatură Pavel Mărgărit și Asociații.

În concluzie, contestarea de decizii ANRP este un mijloc esențial prin care proprietarii își pot apăra drepturile împotriva preluărilor abuzive ale imobilelor din perioada comunistă. Subevaluarea imobilelor este un aspect des întâlnit în practică, motiv pentru care Societatea românească de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații recomandă consultarea unui avocat contestație decizie ANRP, întrucât șansele de succes ar crește semnificativ, contribuind la oportunitatea de corectare a erorilor.

Societatea de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații este una dintre societățile de avocatură de top din România, care furnizează servicii juridice de cea mai înaltă calitate. Printre clienții societății de avocatură se află companii multinaționale și autohtone de anvergură. În 2024, poveștile de succes ale societății de avocatură i-au adus recunoașterea internațională din partea celor mai prestigioase ghiduri și publicații internaționale de profil. Astfel, societatea de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații s-a situat în acest an pe locul 3 în România în clasamentul firmelor de avocatură de business cu cea mai relevantă expertiză, realizat de publicația Legal 500. Societatea de avocatură este recunoscută la nivel internațional și de ghidul IFLR 1000 Financial and Corporate 2024. De asemenea, Pavel, Mărgărit și Asociații este singură societatea de avocatură din România recomandată de directorul internațional Global Law Experts din Londra în aria de practică Dispute Resolution. Toate informațiile relevante privind societatea de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații, se regăsesc pe portalul www.avocatpavel.ro.