Drept fiscal, bancar și piețe de capital

Pavel, Mărgărit și Asociații are o experiență de peste 15 ani în domeniu și este recunoscută pe piață drept o societate de avocatură puternică și respectabilă, ce asistă și consiliază atât mari dezvoltatori imobiliari interni cât și internaționali, jucători cheie din domeniul energiei și al resurselor naturale, în mandate ce implică finanțări complexe transfrontaliere.

Firma de avocatură asistă companiile în probleme de finanțare, acționând frecvent alături de mari firme internaționale de avocatură în tranzacții transfrontaliere, oferind expertiză la standarde înalte în proiecte de finanțare, achiziții, restructurări de datorii, refinanțări, achiziții de active aflate în dificultate și portofolii de credite neperformante (NLP), tranzacții cu capitaluri proprii, finanțări intra-grup, împrumuturi de tip club, pachete de garanții inclusiv ipoteci, due diligence, până la structurarea întregii tranzacții. Societatea asistă clienții în negocieri, structurarea și documentarea tuturor acordurilor de finanțare, inclusiv finanțări structurate, finanțări bazate pe active, finanțări corporative, împrumuturi garantate cu imobile, etc.

Serviciile noastre

 • Achiziții
 • Finanțări imobiliare
 • Surse alternative de finanțare
 • Credite comerciale
 • Împrumuturi și creditare
 • Leasing
 • Asigurarea conformității cu prevederile și condițiile legale
 • Negocierea contractului și a documentației de finanțare
 • Structurarea tranzacției
 • Restructurarea creditelor neperformante (NPL)
 • Negocierea garanțiilor colaterale
 • Tranzacții de vânzare și leaseback
 • Tranzacții cu plată anticipată
 • Preluări de datorii

Recunoaștere internațională

International Financial Law Review IFLR1000 – 2022

International Financial Law Review

În Ediția IFLR 1000-2022, pentru aria de practică Drept fiscal, bancar și piețe de capital, referințele clienților descriu Societatea Românească de Avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații după cum urmează:

„Mi-a plăcut atitudinea și spiritul progresiv, echipa are o abordare proactivă în rezolvarea spețelor clientului.”

„Cunoștințe impresionante, atenție la detalii, proactivitate, soluționează chestiunile juridice ale clienților având astfel servicii excelente.”

„Știam că ne putem baza în orice moment pe avocatul coordonator Radu Pavel și pe echipa sa de avocați specializați, înțelegând nevoile și provocările industriei.”

Sursa: IFLR1000, 2022

International Financial Law Review IFLR1000 – 2021

International Financial Law Review

Pavel Mărgărit și Asociații a fost clasată printre firmele de avocatură de top din România, în domeniul practicii Bancare și Financiare, în anul 2021.

Pentru al cincilea an consecutiv, societatea de avocatură românească Pavel Mărgărit & Asociații s-a poziționat în topul societăților de avocatură din România, conform IFLR1000 (International Financial Law Review), unul dintre cele mai prestigioase ghiduri de firme de avocatură din lume, în care se clasează firme de avocatură cu experiență în domeniile de practică Financiară și Corporativă.

Societatea de avocatură Pavel Mărgărit & Asociații a fost clasată pe Locul 5 în zona de practică Bancară și Financiară.

Totodată, IFLR1000 a recunoscut rezultatele obținute de către Pavel Mărgărit & Asociații, pe aria de practică Restructurare și Insolvență și Imobiliare și Construcții. Acesta este al cincilea an consecutiv, în care celebra publicație recunoaște rezultatele obținute de avocații de la Pavel, Margarit & Asociații.

IFLR 1000 l-a clasat pe Radu Pavel, Avocatul Coordonator al societății de avocatură Pavel Mărgărit & Asociații, drept un avocat foarte apreciat pentru expertiza sa în domeniul Imobiliar, Restructurare și Insolvență și în domeniul de practică Bancară.

(Sursa: IFLR1000, 2021)

Acreditări

 • Am asistat o companie de explorare și dezvoltare a resurselor minerale, listată la bursa londoneză, într-o tranzacție de finanțare transfrontalieră care acoperă trei jurisdicții (România, Regatul Unit și Elveția) cu Mercuria Energy Trading, una dintre cele mai mari case de tranzacționare din lume. Firma a asistat în toate aspectele legate de tranzacție.
 • Am asistat o companie minieră listată la bursa londoneză cu mine în România și Zimbabwe, singurul investitor operațional în industria minieră din România, într-un proiect financiar intra-grup. Serviciile noastre juridice au inclus consilierea părților financiare din sindicat, cu privire la toate aspectele de drept românesc privind finanțarea construcției, punerea în funcțiune, dezvoltarea, exploatarea și întreținerea mai multor mine operate de grupul de companii din România.
 • Am asistat o companie minieră listată la bursa londoneză cu mine în România și Zimbabwe, singurul investitor activ în industria minieră din România, în emiterea documentației privind emisiunea de obligațiuni condiționate convertibile garantate către un fond de capital privat cu sediul în Regatul Unit, care acoperă 4 jurisdicții: Marea Britanie, România, SUA și Elveția. Ca parte a condițiilor precedente, am asistat și întocmit opiniile juridice corporative (capacitatea, aprobările corporative, documentația privind garanțiile, acordul tuturor debitorilor, due diligence probleme de reglementare) și ipoteca asupra acțiunile tuturor filialelor din România, inclusiv toate avizele corporative necesare, înregistrarea ipotecii mobiliare asupra părților sociale în AEGRM și actualizarea registrului acționarilor. (15.000.000 EUR)
 • Am asistat un dezvoltator imobiliar important, într-o achiziție de credite neperformante, de la o societate de administrare a activelor, estimată la 4,9 milioane EUR. În cadrul serviciilor noastre juridice, am întocmit contractul de cesiune de creanță, am oferit consultanță cu privire la structura acordului și am elaborat strategia. În plus, am asistat la toate negocierile cu vânzătorul în numele clientului și în toate etapele tranzacției și am întocmit documentația necesară.

APARIȚII ÎN PRESĂ