Societatea Românească de Avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații acordă asistență juridică unui cetățean bulgar în vederea recuperării valorii TVA pe care acesta a achitat-o la achiziția unui autoturism de la un furnizor recunoscut din România, analizând în primă fază dovada achiziției, precum și orice alte documentele doveditoare în vederea formulării unei opinii juridice privind demersurile ce pot fi întreprinse în astfel de cazuri. Un avocat specializat în dreptul financiar și fiscal în România vă poate îndruma în legătură cu pașii care trebuie urmați pentru ca recuperarea TVA-ului pentru anumite categorii de bunuri achiziționate în România în conformitate cu legislația în vigoare.

Asistența juridică a constat în oferirea de consultanță juridică cu privire la situația de fapt și prezentarea clientului atât posibilitățile de soluționare cât și procedura aplicabilă în cazul rambursării TVA-ului pentru bunuri achiziționate în România. Un prim pas în acest sens este redactarea unei notificări către compania de la care a fost achiziționat bunul. În cazul în care diferendul nu se va putea soluționa pe cale amiabilă, Societatea Românească de Avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații va putea acorda reprezentare în fața instanței de judecată competente în vederea obținerii unei hotărâri judecătorești prin care furnizorul să fie obligat la recuperării valorii TVA în România.

Societatea Românească de Avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații este recunoscută la nivel international pentru profesionalismul avocaților specializați în dreptul financiar și fiscal, oferind servicii juridice de înaltă calitate, inclusiv cu privire la procedura de recuperare a TVA-ului pentru bunuri achiziționate în România.

Societatea de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații este una dintre societățile de avocatură de top din România, care furnizează servicii juridice de cea mai înaltă calitate. Printre clienții societății de avocatură se află companii multinaționale și autohtone de anvergură. În 2023, poveștile de succes ale societății de avocatură i-au adus recunoașterea internațională din partea celor mai prestigioase ghiduri și publicații internaționale de profil. Astfel, societatea de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații s-a situat în acest an pe locul 3 în România în clasamentul firmelor de avocatură de business cu cea mai relevantă expertiză, realizat de publicația Legal 500. Societatea de avocatură este recunoscută la nivel internațional și de ghidul IFLR 1000 Financial and Coporate 2023. De asemenea, Pavel, Mărgărit și Asociații este singura societatea de avocatură din România recomandată de directorul internațional Global Law Experts din Londra în aria de practică Dispute Resolution. Toate informațiile relevante privind societatea de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații, se regăsesc pe portalul www.avocatpavel.com.

Ce presupune recuperarea valorii TVA pentru bunuri achiziționate în România și cum poate ajuta un avocat specializat în dreptul financiar și fiscal?

Recuperarea valorii TVA implică obținerea înapoi a taxei pe valoarea adăugată achitate la achiziționarea bunurilor în România. Un avocat specializat în dreptul financiar și fiscal poate ghida în privința pașilor ce trebuie urmați, oferind consultanță juridică și reprezentare pentru a obține rambursarea TVA-ului pentru astfel de bunuri.

Cum poate Societatea Românească de Avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații ajuta cetățeanul bulgar în recuperarea TVA-ului?

Societatea de avocatură oferă asistență în analiza documentelor și achiziției, oferind opinii juridice privind demersurile ce pot fi luate. Ei pot redacta notificări către furnizorii de bunuri și, în cazul în care nu se ajunge la o soluție pe cale amiabilă, pot oferi reprezentare în instanță pentru obținerea hotărârii judecătorești pentru recuperarea TVA-ului în România.

Ce trebuie să facă persoana care dorește să recupereze TVA-ul achitat pentru un autoturism achiziționat în România?

Persoana trebuie să se adreseze unui avocat specializat în dreptul financiar și fiscal pentru consultanță. Avocatul va evalua situația și va redacta notificări către furnizor. În caz de litigiu, avocatul poate reprezenta persoana în instanță pentru a obține hotărârea judecătorească necesară recuperării TVA-ului în România.