Având o experiență de peste 10 ani în domeniul insolvenței, Pavel, Mărgărit și Asociații, societate de avocați specializați în insolvență și reorganizare, a gestionat unul dintre cele mai de succes cazuri de pe piața locală din această arie de practică. Oferind consultanță unuia dintre cei mai mari jucători din domeniul industriei metalurgice, companie cu o cifră de afaceri de zeci de milioane de euro, Pavel, Mărgărit și Asociații a ajutat compania să treacă prin procesul de restructurare și să se reintegreze în circuitul economic.

Potrivit statisticilor, doar 3% dintre companiile intrate în insolvență se bucură de o restructurare de succes.

Colaborarea dintre această companie și societatea de avocatură a demarat cu mai bine de nouă ani în urmă, atunci când producătorul a început să se confrunte cu probleme financiare.

Pavel, Mărgărit și Asociații, societate de avocații specializați în insolvență și reorganizare, a consiliat compania cu privire a întocmirea planului de reorganizare, oferindu-i asistență și reprezentare de-a lungul celor trei ani de implementare a acestuia. A fost un caz extrem de complex, care a implicat nu doar consilierea clientului în privința gestionării costurilor ci și derularea unor negocieri complexe cu creditorii pentru ca planul de reorganizare să fie aprobat, iar creditele să fie eșalonate așa încât compania să își poată continua activitatea.

După reintegrarea companiei în circuitul economic, Pavel, Mărgărit și Asociații continuă să ofere asistență producătorului. Recent, societatea de avocatură a reușit să obțină în instanță o decizie favorabilă, prin care tribunalul a respins cererea unuia dintre creditori de a reintroduce compania în insolvență. Avocații Pavel, Mărgărit și Asociații au demonstrat că respectivul creditor, o mare bancă locală, formulase o cerere nefondată, întrucât compania nu se afla în stare de insolvență.

Astfel, procedura insolvenței nu poate fi văzută ca un mod de intimidare a debitorului pentru plata unei creanțe. Atunci când societatea în cauză nu se află în stare de insolvență, respectiv face plăți, nu înregistrează datorii, un avocat specializat poate respingerea de a deschidere a procedurii insolvenței.

“Companiile aflate în insolvență reprezintă unele dintre cele mai complexe cazuri ce pot fi gestionate de societățile de avocatură. Un avocat specializat trebuie să dețină cunoștințe aprofundate nu doar desprea structura unui business, ci și în domeniul bankingului și cu privire la structura contractelor de credit. De asemenea, în aproape toate cazurile de insolvență pe care le-am gestionat specialiștii noștri și-au putut demonstra abilitățile de avocanți pledanți, obținând mai mereu sentințe favorabile pentru clienții noștri în instanță”, a spus Radu Pavel, avocatul coordonator al Pavel, Mărgărit și Asociații.

Societatea de avocatură a avut de asemenea drept clienţi creditorii unor companii în insolvenţă, pentru care a făcut posibilă recuperarea datoriilor. De asemenea, avocaţii au reprezentat cu succes manageri de companii împotriva cărora autoritatea fiscală declanşase procedura de atragere a răspunderii patrimoniale, obţinând respingerea solicitărilor ANAF.

Datorită cazurilor de succes gestionate, societatea de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații s-a clasat în 2019 pentru al treilea an la rând pe locul 2 în România în topul realizat Legal 500, cel mai important ghid din domeniul avocaturii din lume.

Potrivit statisticilor, în 2018 în România au intrat în insovență 8.177 de firme, numărul fiind în ușoară scădere față de 2017. Circa 540 din aceste companii aveau o cifră de afaceri de peste 0,5 milioane de euro. Domeniul cel mai afectat de insolvență este cel al construcțiilor. De asemenea, multe dintre companiile intrate în insolvență își derulează activitatea în domeniul comerțului cu amănuntul și în domeniul comerțului cu ridicata și al distribuției.

Este bine ca firmele aflate în insolvență să apeleze la un avocat specializat, cu o experiență îndelungată în astfel de cazuri. Avocații specializați în insolvență și reorganizare ai Pavel, Mărgărit și Asociații au o rată de success foarte bună în astfel de cazuri, fie că au avut drept clienți companii în insolvență sau clienți ai acestora.

 

***

Echipa Pavel, Mărgărit și Asociații este formată din avocați specializați, care furnizează servicii juridice de cea mai înaltă calitate, peste așteptările clienților. Societatea abordează cazurile cu maxim profesionalism și dedicație, scopul final fiind atingerea obiectivelor clienților, rezultatele fiind unele de excepție.Printre clienții societății de avocatură se află companii multinaționale și autohtone de anvergură. În 2019, cazurile de succes ale societății de avocatură i-au adus recunoașterea internațională din partea celor mai prestigioase ghiduri și publicații internaționale de profil.Astfel, societatea de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații s-a situat în acest an pelocul 2 înRomânia în clasamentul  firmelor de avocatură de business cu cea mai relevant expertiză, realizat de publicația Legal 500, cel mai prestigious ghid de firme de avocatură din lume, cu sediul în Londra. Societatea de avocatură este recunoscută totodată la nivel internațional și de ghidul IFLR 1000 Financial and Corporate 2019. De asemenea, Pavel, Mărgărit și Asociații este singura societate de avocatură din România recomandată de directorul internațional Global Law Experts din Londra în aria de practică Dispute Resolution. Toate informațiile relevante privind societatea de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații, pornind de la ariile de expertiză până la cele mai relevante cazuri din portofoliu, se regăsesc pe portalul www.avocatpavel.ro, unul dintre cele mai complexe existente pe piața de avocatură din România.