Societatea de avocatură Pavel, Mărgărit şi Asociaţii este unul din liderii pieţei locale de avocatură, potrivit celui mai prestigios ghid de profil din lume, Legal 500 (Londra, Marea Britanie). Este al treilea an la rând în care Legal 500 recunoaşte profesionalismul avocaţilor firmei  în ariile de practică Restructuring and insolvency şi Real estate and construction.

Astfel, datorită cazurilor de succes din domeniul insolvenţei, Pavel, Mărgărit şi Asociaţii a fost plasată de Legal 500 pe locul doi în România în aria de practică Restructuring and insolvency, alături de alte firme prestigioase din România, lideri de piaţă. „Pavel, Margarit şi Asociaţii este una dintre cele mai experimentate firme de avocatură în domeniul restructurării şi insolvenţei. Managing partnerul Radu-CătălinPavel, experimentat şi mereu la dispoziţia clienţilor, înţelege toate nevoile acestora. Avocaţii Pavel, Mărgărit şi Asociaţii consiliază companiile în faza pre-insolvenţă şi în cadrul procedurii de insolvenţă sau restructurare. Totodată, aceştia consiliază companiile aflate în faze critice în privinţa continuării activităţii”, notează celebrul ghid londonez.

Unul dintre cazurile de succes ale societății a constat în asistarea și reprezentarea unei fabrici cu capital integral românesc. Societatea de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații a consiliat managementul fabricii în perioada de observare și reorganizare, până la reintegrarea companiei în circuitul economic.

De asemenea, Pavel, Mărgărit și Asociații a consiliat și alte societăți cu capital românesc și străin în procedura insolvenței și în proceduri de insolvență de grup, participând la întocmirea planului de reorganizare, la întocmirea tabelului preliminar şi oferind consultanţă până la reintegrarea societăților în circuitul economic. Potrivit statisticilor, doar 3% din companiile intrate în insolvență reuşesc să se reintegreze în circuitul economic după reorganizare.

Societatea de avocatură a avut de asemenea drept clienţi creditorii unor companii în insolvenţă, pentru care a făcut posibilă recuperarea datoriilor. De asemenea, avocaţii au reprezentat cu succes manageri de companii împotriva cărora autoritatea fiscală declanşase procedura de atragere a răspunderii patrimoniale, obţinând respingerea solicitărilor ANAF.

Tot în ediţia din 2019, Legal 500 a clasat Pavel, Mărgărit şi Asociaţii pe locul 4 în România în aria de practică Real estate and construction. „Echipa Pavel, Mărgărit şi Asociaţii este alcătuită din avocaţi excepţionali, ce îşi cunosc foarte bine meseria şi oferă sfaturi valoroase. Avocatul coordonator Radu Pavel, are o orientare foarte pragmatică şi oferă adesea asistenţă în tranzacţii imobiliare de amploare. Alte arii de expertiză ale firmei includ finanţarea complexurilor imobiliare şi a lucrărilor de construcţii”, scriu editorii Legal 500.

An de an, în portofoliul societăţii de avocatură Pavel, Mărgărit şi Asociaţii se regăsesc mari complexuri imobiliare pe care avocaţii firmei le consiliază în legătură cu toate fazele proiectului, pornind de la obţinerea autorizaţiilor şi a finanţărilor necesare şi până la faza de vânzare, firma oferind totodată asistenţă sub formă de opinii juridice, realizarea raportului de due diligence şi a regulamentului de ordine internă a condominiului. Totodată, echipa societăţii de avocatură a asistat dezvoltatorii în litigii ce au avut ca obiect dreptul de proprietate.

Clasamentele Legal 500 sunt realizate pe baza expertizei pe care societăţile de avocaţi o au în proiecte relevante. Sunt luate în calcul atât valoarea proiectelor, cât și feed-backul pozitiv al clienților.

*****

Echipa Pavel, Mărgărit și Asociații este formată din avocați specializați, care furnizează servicii juridice de cea mai înaltă calitate, peste așteptările clienților. Societatea abordează cazurile cu maxim professionalism și dedicație, scopul final fiind atingerea obiectivelor clienților, rezultatele fiind unele de excepție. Printre clienții societății de avocatură se află companii multinaționale și autohtone de anvergură. În 2019, cazurile de succes ale societății de avocatură i-au adus recunoașterea internațională din partea celor mai prestigioase ghiduri și publicații internaționale de profil. Astfel, societatea de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații s-a situat în acest an pe locul 2 în România în clasamentul  firmelor de avocatură de business cu cea mai relevantă expertiză, realizat de publicația Legal 500, cel mai prestigios ghid de firme de avocatură din lume, cu sediul în Londra. Societatea de avocatură este recunoscută totodată la nivel internațional și de ghidul IFLR 1000 Financial and Corporate 2019. De asemenea, Pavel, Mărgărit și Asociații este singura societate de avocatură din România recomandată de directorul internațional Global Law Experts din Londra în aria de practică Dispute Resolution. Toate informațiile relevante privind societatea de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații, pornind de la ariile de expertiză până la cele mai relevante cazuri din portofoliu, se regăsesc pe portalul www.avocatpavel.ro, unul dintre cele mai complexe existente pe piața de avocatură din România.