Societatea Românească de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații acordă asistență juridică unui important investitor din Indian în dezvoltarea unui proiect de găzduire a forței de muncă în România, în principal, prin întocmirea unui raport de due diligence cu privire la drepturile de proprietate asupra a două terenuri în România, autenticitatea acestora și condițiile de autorizare a construcției, având ca finalitate pregătirea contractelor de vânzare-cumpărare și locațiune în România .

Asistența juridică a avocaților specializați în drept  comercial și drept civil în România constă în întocmirea unui raport de due diligence în România care conține printre altele, verificări cu privire la Registrele de Publicitate Imobiliară din România pentru evitarea unei anulării  titlului de proprietate, verificări privind istoricul proprietății din perspectiva eventualelor cereri de retrocedare formulate, respectiv cercetări cu privire la existența unui litigiu în legătură cu terenurile care fac obiectul cauzei.

Ca urmare a asistenței juridice oferite de Societatea de Avocatură Pavel Mărgărit și Asociațiiinvestitorul va putea achiziționa terenurile fără existența unor riscuri de natură juridică cu privire la drepturile de proprietate în România, fiind analizate toate aspectele juridice, pornind de la revizuirea actelor de proprietate ale imobilului din România până la pregătirea documentației necesare intrării în posesie prin încheierea contractelor de vânzare-cumpărare și locațiune în România.

Societatea de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații este una dintre societățile de avocatură de top din România, care furnizează servicii juridice de cea mai înaltă calitate. Printre clienții societății de avocatură se află companii multinaționale și autohtone de anvergură. În 2023, poveștile de succes ale societății de avocatură i-au adus recunoașterea internațională din partea celor mai prestigioase ghiduri și publicații internaționale de profil. Astfel, societatea de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații s-a situat în acest an pe locul 3 în România în clasamentul firmelor de avocatură de business cu cea mai relevantă expertiză, realizat de publicația Legal 500. Societatea de avocatură este recunoscută la nivel internațional și de ghidul IFLR 1000 Financial and Coporate 2023. De asemenea, Pavel, Mărgărit și Asociații este singura societatea de avocatură din România recomandată de directorul internațional Global Law Experts din Londra în aria de practică Dispute Resolution. Toate informațiile relevante privind societatea de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații, se regăsesc pe portalul www.avocatpavel.com.

Ce este un raport de due diligence și cum poate ajuta în dezvoltarea unui proiect de investiții în România?

Un raport de due diligence este o analiză detaliată a aspectelor juridice, financiare și operaționale ale unui proiect sau tranzacții. În cazul dezvoltării unui proiect de investiții în România, acesta poate ajuta la identificarea și gestionarea riscurilor legate de drepturile de proprietate asupra terenurilor, autenticitatea documentelor și alte aspecte importante.

Ce aspecte verifică raportul de due diligence în cadrul acestui proiect de investiții?

Raportul de due diligence efectuează verificări privind drepturile de proprietate asupra terenurilor, starea actelor de proprietate, posibile cereri de retrocedare sau litigii legate de terenuri. Scopul este de a identifica orice risc potențial și de a pregăti terenul pentru achiziționare și dezvoltare.

De ce este important să se efectueze verificări legale amănunțite înainte de achiziționarea terenurilor?

Verificările legale amănunțite, precum cele realizate într-un raport de due diligence, ajută la identificarea potențialelor probleme sau riscuri legate de proprietate și alte aspecte juridice. Acest lucru asigură că investiția este securizată și că tranzacția poate fi realizată în mod corespunzător conform legislației în vigoare.