Legislația din România prevede o serie de reguli și obligații în sarcina comerciantului din România privind modalitatea de indicare a preţurilor produselor oferite consumatorilor spre vânzare, în condițiile în care acestea conțin o reducere a prețului indicat anterior. Astfel, persoanele care au calitatea de comerciant în România trebuie să adreseze ansamblului de consumatori din România orice reducere a prețului produselor comercializate prin indicarea prețului aplicat anterior pentru acel produs. În aceste condiții, un avocat specializat în drept comercial și drepturile consumatorilor în România  va poate oferi asistență juridică în vederea asigurării unei mai bune întelegeri a reglementărilor legale.

Pentru a desfăşura activităţi comerciale în conformitate cu legislația în vigoare privind indicarea reducerilor de preţ în România pentru produsele oferite consumatorilor spre vânzare, comercianții din România trebuie să aibe în vedere o serie de aspecte cu caracter obligatoriu. În acest sens, prevederile legale instituie obligativitatea informării consumatorilor referitor la reducerea prețului indicat anterior în România în aceeași suprafață de vânzare, acesta din urmă reprezentând cel mai scăzut preț practicat de comerciant în România în ultimele 30 de zile înainte de dată aplicării reducerii de preţ în România.

În plus, în cazul produselor susceptibile de a se deteriora sau a se perima rapid, preţul anterior reprezintă cel mai scăzut preţ practicat de vânzător în aceeaşi suprafaţă de vânzare în perioada ultimelor 10 zile înainte de dată aplicării reducerii de preţ în Româniamotiv pentru care Societatea Românească de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații recomandă persoanelor care au calitatea de comerciant în România apelarea la serviciile unui avocat specializat în drept comercial și drepturile consumatorilor în România  pentru a va oferi o informare clară cu privire la reglementările în vigoare și pentru a îndeplini obligațiile impuse de lege în desfășurarea activităților comerciale în România.

Totodată, comercianții în România sunt sfătuiți să apeleze la asistența juridică și reprezentarea avocaților specializați în drept comercial și drepturile consumatori din România, deoarece nerespectarea prevederilor referitoare la indicarea preţului anterior aplicat de vânzător că urmare a unui anunţ de reducere a preţului, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă, întrucât în acest mod se prejudiciază drepturile consumatorilor din România.

 

Societatea de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații este una dintre societățile de avocatură de top din România, care furnizează servicii juridice de cea mai înaltă calitate. Printre clienții societății de avocatură se află companii multinaționale și autohtone de anvergură. În 2023, poveștile de succes ale societății de avocatură i-au adus recunoașterea internațională din partea celor mai prestigioase ghiduri și publicații internaționale de profil. Astfel, societatea de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații s-a situat în acest an pe locul 3 în România în clasamentul firmelor de avocatură de business cu cea mai relevantă expertiză, realizat de publicația Legal 500. Societatea de avocatură este recunoscută la nivel internațional și de ghidul IFLR 1000 Financial and Coporate 2023. De asemenea, Pavel, Mărgărit și Asociații este singura societatea de avocatură din România recomandată de directorul internațional Global Law Experts din Londra în aria de practică Dispute Resolution. Toate informațiile relevante privind societatea de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații, se regăsesc pe portalul www.avocatpavel.com.