Aceste amendamente privesc, in principal, urmatoarele:

1.     Reducerea impozitului pe dividende de la 16% la 5%, cu prorogarea termenului până la 1 ianuarie 2017, precum şi plafonarea la cinci salarii a bazei de calcul a contribuţiei individuale de asigurări sociale sănătate, în cazul persoanelor fizice care înregistrează venituri din salarii sau asimilate salariilor, cu prorogarea termenului până la 1 ianuarie 2017;

2.    Reducerea accizei la carburanţi, cu prorogarea termenului la 1 ianuarie 2017, precum şi eliminarea impozitului pe construcţii de la 1 ianuarie 2017, cu o excepţie solicitată de ministrul Agriculturii referitoare la construcţiile speciale din agricultură, aceasta urmând să fie eliminată de la 1 ianuarie 2016

3.     Majorarea cu pana la 500% de la 1 ianuarie 2016, a impozitului pe cladirile si terenurile neingrijite. Masurile vizeaza cladirile si terenurile neingrijite din intravilan si vor putea fi luate de Consiliile locale, cu scopul de a determina proprietarii imobilelor/ terenurilor respective sa le intretina sau sa le redea circuitului economic sau comercial.

Criteriile de incadrare a cladirilor in categoria cladirilor si terenurilor neingrijite, precum si procedura de aplicare se adopta prin hotararea Consiliului local. Cladirile si terenurile incadrate la aceasta categorie se stabilesc conform nomenclaturii stradale.

Primaria Capitalei a inventariat cladirile din centrul Bucurestiului, respective 2 208 imobile si a identificat proprietarii acestora. Acest inventar a fost obligatoriu in conformitate cu legea fatadelor, iar pasul urmator este ca proprietarii imobilelor sa fie notificati sa isi repare casele.

Daca in termen de un an reparatiile nu se fac, primaria va face acest lucru si va recupera banii de la proprietari.