Societatea de Avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații, specializată în litigii comerciale și executări silite a asistat si reprezentat cu succes o companie românească din industria metalurgică grea într-un litigiu având ca obiect contestație la executare, reușind să anuleze executarea silită continuată ilegal de către un executor judecătoresc din România. Executarea silită a fost promovată de către o cunoscută societate de recuperări creanțe din România în vederea recuperării unei creanțe de mare valoare. Litigiul a fost soluționat cu succes, contestația la executare promovată fiind admisă de către instanța de judecată, actele de executare silită fiind anulate.

Asistența juridică a constat în analiza tuturor documentelor aferente dosarului de executare, executarea silită fiind demarată de o cunoscută societate de recuperări creanțe din România. În ciuda faptului că debitul fusese acoperit de către societatea debitoare, iar creditoarea formulase cerere de renunțare la executarea silită, executorul judecătoresc a refuzat să închidă dosarul de executare, procedând la efectuarea unor acte de executare, pentru a recupera cheltuielile de executare. Așadar, echipa Pavel, Mărgărit și Asociații a promovat contestația la executare împotriva actelor de executare nelegale, rezultatul fiind acela de admitere a acțiunii, anulării executării silite, precum și a actelor de executare și obligarea executorului judecătoresc la plata cheltuielilor de judecată.

Societatea de Avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații recomandă apelarea la un avocat specializat în drept comercial, litigii comerciale și executări silite care să analizeze oportunitatea utilizării oricărui remediu legal pentru a bloca orice executare silită ilegală și pentru a apăra interesele persoanelor prejudiciate.

Societatea de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații este una dintre societățile de avocatură de top din România, care furnizează servicii juridice de cea mai înaltă calitate. Printre clienții societății de avocatură se află companii multinaționale și autohtone de anvergură. În 2021, poveștile de succes ale societății de avocatură i-au adus recunoașterea internațională din partea celor mai prestigioase ghiduri și publicații internaționale de profil. Astfel, societatea de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații s-a situat în acest an pe locul 2 în România în clasamentul firmelor de avocatură de business cu cea mai relevantă expertiză, realizat de publicația Legal 500. Societatea de avocatură este recunoscută la nivel internațional și de ghidul IFLR 1000 Financial and Coporate 2021. De asemenea, Pavel, Mărgărit și Asociații este singura societatea de avocatură din România recomandată de directorul internațional Global Law Experts din Londra în aria de practică Dispute Resolution. Toate informațiile relevante privind societatea de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații, se regăsesc pe portalul www.avocatpavel.com.

Ce a implicat litigiul în cazul executării silite ilegale și cum a intervenit Societatea de Avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații?

Litigiul a implicat o companie românească din industria metalurgică grea care a fost supusă unei executări silite ilegale promovate de o societate de recuperări creanțe. Chiar dacă datoria a fost deja acoperită de către compania debitoare și s-a cerut renunțarea la executare, executorul judecătoresc a continuat actele de executare. Societatea de Avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații a intervenit promovând cu succes o contestație la executare, obținând anularea executării silite și a actelor de executare, precum și obligarea executorului la plata cheltuielilor de judecată.

Cum a oferit Societatea de Avocatură asistență juridică în cazul executării silite ilegale?

Asistența juridică a constat în analizarea detaliată a documentelor legate de executarea silită, care a fost inițiată de o societate de recuperări creanțe. Echipa legală a Societății de Avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații a intervenit prin promovarea unei contestații la executare împotriva actelor de executare considerate nelegale. Prin admiterea acțiunii, au obținut anularea executării silite și a actelor de executare, precum și obligarea executorului la plata cheltuielilor de judecată.

Ce recomandă Societatea de Avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații pentru situații similare de executare silită ilegală?

Societatea de Avocatură recomandă apelarea la un avocat specializat în drept comercial, litigii comerciale și executări silite. Acest avocat poate analiza oportunitatea utilizării tuturor remedierilor legale disponibile pentru a bloca orice executare silită ilegală și pentru a apăra interesele persoanelor prejudiciate. Prin intermediul expertizei lor, acești avocați pot ajuta clienții să obțină rezultate favorabile în astfel de cazuri complexe.