Astfel, incepand cu 1 ianuarie 2016, cote de pana la 2%, reprezentand limita pana la care sunt deductibile la calculul impozitului pe profit cheltuielile cu cadourile in bani si in natura incadrate in categoria cheltuielilor sociale, va creste la 5%, avand drept consecinta cresterea sumei pe care o pot deduce angajatorii.

In categoria cheltuielilor sociale, pe langa cadouri mai sunt cuprinse si:

a)     ajutoarele de inmormantare, ajutoarele pentru bolile grave si incurabile, ajutoarele pentru nastere, ajutoarele pentru proteze, ajutoarele pentru pierderi produse in gospodariile proprii, ajutorarea copiilor din scoli si centre de plasament;

b)     contravaloarea serviciilor turistice si/sau de tratament, inclusiv transportul, acordate de angajator pentru salariatii proprii si membrii lor de familie, precum si contributia la fondurile de interventie ale asociatiilor profesionale ale minerilor;

c)     alte cheltuieli cu caracter social efectuate in baza contractului colectiv de munca sau a unui regulament intern.

Conform art 76, alin. (4) lit. a) din Noul Cod fiscal, cadourile, inclusiv tichetele cadou, oferite de angajatori salariatilor, cat si cele oferite in beneficiul copiilor minori ai acestora, cu ocazia Pastelui, zilei de 1 iunie, Craciunului si a sarbatorilor similare ale altor culte religioase, precum si cadourile, inclusiv tichetele cadou, oferite salariatelor cu ocazia zilei de 8 martie sunt neimpozabile, in masura in care valoarea acestora pentru fiecare persoana in parte, cu fiecare ocazie din cele de mai sus, nu depaseste 150 lei.