Conform Legii nr. 85/2014 din România, insolvența este un proces prin care o societate nu dispune de mijloacele bănești pentru a plăti datoriile certe, lichide şi exigibile către creditori. Această situație poate fi remediată prin implicarea tuturor creditorilor în proces și parcurgerea procedurilor legale. Există, astfel, posibilitatea ca societatea să treacă prin procesul de reorganizare judiciară în România și să beneficieze de o soluție pentru recuperarea datoriilor în România. Societatea Românească de Avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații recomandă apelarea la serviciile unui avocat specializat în insolvență, reorganizare judiciară și drept comercial în România, care vă poate îndruma și asista în procedura insolvenței în România, respectiv în procedura de reorganizare judiciară în România, pentru a beneficia de redresare financiară în ceea ce privește plata datoriilor certe, lichide şi exigibile către creditori.

 

Avocații care activează în cadrul Societății Românești de Avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații au o experiență vastă în domeniul dreptului comercial în România și în procedura insolvenței în România. Astfel, un avocat specializat în insolvență, reorganizare judiciară și drept comercial în România poate oferi asistență și reprezentare juridică unei societăți aflate în dificultate care nu dispune de mijloacele bănești necesare pentru a plăti datoriile certe, lichide şi exigibile. 

 

Un motiv pentru apelarea la serviciile unui avocat în ceea ce privește procedura insolvenței în România îl constituie posibilitatea prevenirii procedurii insolvenței în România. Avocatul vă poate asista și reprezenta în procedura prevenirii insolvenței în România, respectiv în procedurile de mandat ad-hoc și concordatul preventiv. Avocatul specializat în insolvență și reorganizare judiciară vă poate asista în negocieri în vederea ajungerii la o înțelegere între societatea debitoare și creditorii săi, vă poate asista la întocmirea planului de reorganizare a societății sau poate propune un plan de reducere a cheltuielilor.

 

Un alt motiv important pentru apelarea la serviciile unui avocat în ceea ce privește procedura insolvenței în România este reprezentat de îndeplinirea obiectivelor și intereselor societății aflate în dificultate. Avocatul specializat în insolvență și reorganizare judiciară va urmări redresarea financiară a societății, reluarea activității comerciale și achitarea tuturor datoriilor către creditori, cu scopul ca societatea debitoare să își poată continua activitatea comercială. Astfel, avocatul specializat în insolvență, reorganizare judiciară și drept comercial în România se va asigura că veți dispune de toate drepturile prevăzute de lege în cadrul procedurii insolvenței în România.

 

De asemenea, avocatul specializat în insolvență, reorganizare judiciară și drept comercial în România vă poate asista cu redactarea de contestații împotriva tabelului preliminar sau definitiv de creanțe, împotriva activităților administratorului judiciar, a hotărârilor adunării creditorilor sau a oricăror măsuri care ar putea prejudicia societatea aflată în insolvență în România.

 

În concluzie, Societatea Românească de Avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații are o  reputație deosebită în domeniul dreptului comercial în România, asistând numeroase societăți în procedura insolvenței în România și în procedura reorganizării judiciare în România, având un impact semnificativ asupra societăților în insolvență prin îndrumarea și asistența acestora în procedura insolvenței în România. Asistența și reprezentarea poate consta în îndeplinirea obiectivelor societății, luare tuturor măsurilor necesare pentru a se asigura că societatea dispune de toate drepturile recunoscute de Legea nr. 84/2014, prevenirea insolvenței, propunerea planurilor de reducere a cheltuielilor, asistența la întocmirea planului de reorganizare a societății, contestarea tabelului preliminar sau definitiv de creanțe, contestarea activităților administratorului judiciar, contestarea hotărârilor adunării creditorilor și în îndeplinirea oricăror altor demersuri necesare pentru îndeplinirea obiectivelor societății.

Ce este insolvența și cum poate fi remediată în România?

Insolvența reprezintă situația în care o societate nu poate plăti datoriile certe, lichide și exigibile către creditori din lipsa mijloacelor bănești. Această situație poate fi abordată prin implicația creditorilor într-un proces legal și prin parcurgerea procedurilor specifice. Societatea poate opta pentru procesul de reorganizare judiciară în România, astfel încât să poată recupera datoriile și să obțină o soluție favorabilă.

De ce ar trebui să apelez la serviciile unui avocat specializat în insolvență și reorganizare judiciară în România?

Avocații specializați în insolvență și reorganizare judiciară pot oferi asistență și reprezentare în procedurile complexe legate de insolvență. Aceștia pot ajuta la evitarea insolvenței prin proceduri precum mandatul ad-hoc și concordatul preventiv. De asemenea, avocatul poate asista în negocieri cu creditorii, întocmirea planului de reorganizare și protejarea intereselor societății aflate în dificultate.

Care sunt beneficiile de a apela la un avocat specializat în insolvență și reorganizare judiciară în România?

Avocatul specializat în insolvență și reorganizare judiciară poate ajuta la prevenirea și gestionarea insolvenței, protejând interesele societății debitoare. Aceștia pot elabora strategii pentru redresarea financiară, reluarea activității comerciale și achitarea datoriilor către creditori. Avocații pot contesta creanțele, activitățile administratorului judiciar sau hotărârile adunării creditorilor pentru a proteja interesele societății aflate în insolvență.