Avocat drept comercial în România. Înregistrare mențiuni ONRC

În 2024, există numeroase avantaje pentru înființarea unei societăți comerciale în România, iar din ce în ce mai mulți antreprenori aleg să înceapă o afacere. După ce societatea este înființată, pot apărea diverse aspecte care să determine schimbări în actul constitutiv, precum: înființare punct de lucru, închidere punct de lucru, numire administrator, retragere administrator, schimbare denumire firmă, cesiune părți sociale etc. Așa cum este prevăzut în Legea societăților nr. 31/1990, aceste detalii trebuie să fie declarate ca mențiuni ONRC. Societatea românească de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații recomandă apelarea la un avocat registrul comerțului, avocat înregistrare mențiuni ONRC, avocat drept comercial, avocat comercial, avocat numire administrator, avocat schimbare sediu sau un avocat completare obiect activitate care vă poate asista în procedura de înregistrare mențiuni ONRC și de obținere a unui certificat de înscriere mențiuni.

Avocat completare obiect activitate. Schimbare cod CAEN

Așa cum este prevăzut în Legea societăților nr. 31/1990, o societate comercială, indiferent de obiectul de activitate ales la momentul înființării, poate opta pentru schimbare cod CAEN în orice moment atunci când dorește să se orienteze către un alt domeniu de activitate. Această operațiune se poate realiza prin înscrierea de mențiuni ONRC. După orice înregistrare mențiuni ONRC, se va elibera un certificat de înscriere mențiuni, reprezentând dovada că societatea comercială și-a schimbat sau completat obiectul de activitate.

Avocat registrul comerțului. Înființare punct de lucru

Atunci când un antreprenor dorește să își extindă activitatea, acesta poate opta pentru înființare punct de lucru. În acest spațiu, societatea își poate desfășura activitatea sau doar o parte din aceasta, fiind diferit de sediul principal. Înființare punct de lucru se poate realiza prin depunerea documentației aferente la oficiul registrului comerțului, prin înregistrare mențiuni ONRC. De asemenea, antreprenorul poate oricând să renunțe la un punct de lucru înființat, așadar aceeași procedură se aplică și pentru închidere punct de lucru. De asemenea, un alt tip de mențiuni ONRC poate fi schimbarea sediului. Un avocat schimbare sediu poate acorda asistență juridică în vederea schimbării sediului social prin redactarea documentelor necesare înregistrării acestei mențiuni ONRC, precum efectuarea modificărilor din actul constitutiv.

Un avocat registrul comerțului, avocat înregistrare mențiuni ONRC, avocat drept comercial, avocat comercial, avocat numire administrator, avocat schimbare sediu sau un avocat completare obiect activitate vă poate oferi asistență juridică în înregistrarea oricărei operațiuni la oficiul registrului comerțului, precum: schimbare denumire firmă, cesiune părți sociale, numire administrator, retragere administrator, înființare punct de lucru, închidere punct de lucru, schimbare sau completare cod CAEN.

Avocat numire administrator. Retragere administrator

Un alt tip de mențiuni ONRC este reprezentat de numire administrator. Numirea administratorului se poate realiza prin înscrierea de mențiuni la oficiul registrului comerțului. Administratorul reprezintă societatea în relațiile cu terții, însă în practică pot apărea diverse situații care impun numire sau retragere administrator. Așa cum Legea societăților nr. 31/1990  permite numire administrator, aceasta reglementează și posibilitatea de retragere administrator. Aceste schimbări pot fi efectuate prin înregistrare mențiuni ONRC, în urma cărora se eliberează un certificat de înscriere mențiuni.

Societatea românească de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații oferă servicii specializate pentru înscrierea de mențiuni cu ajutorul echipei de avocați registrul comerțului, avocați înregistrare mențiuni ONRC, avocați drept comercial, avocați comercial, avocați numire administrator, avocați schimbare sediu sau avocați completare obiect activitate. Pentru a beneficia de suportul nostru în ceea ce privește înregistrare mențiuni ONRC, ne puteți contacta accesând formularului de contact disponibil la adresa https://avocatpavel.ro/contact/.

„Atunci când un antreprenor dorește să efectueze modificări cu privire la structura de funcționare a societății sau orice alte aspecte prevăzute în actul constitutiv, este indicat sa consulte un avocat drept comercial care să îi ofere îndrumare și asistență, astfel încât operațiunile să fie înregistrate mai simplu și mai rapid”, a declarat Dr. Radu Pavel, Avocat Coordonator al Societății Românești de Avocatură Pavel Mărgărit și Asociații.

În concluzie, înscrierea de mențiuni la oficiul registrului comerțului este necesară atunci când se efectuează schimbări în societate, fie ca este vorba despre schimbare denumire firmă, fie că este vorba despre alte operațiuni administrative, precum cesiune părți sociale, numire administrator, retragere administrator, înființare punct de lucru, închidere punct de lucru, schimbare sau completare cod CAEN. Pentru a facilita acest proces și a se asigura că toate aspectele legale sunt tratate corespunzător, Societatea românească de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații recomandă ca un avocat registrul comerțului, avocat înregistrare mențiuni ONRC, avocat drept comercial, avocat comercial, avocat numire administrator, avocat schimbare sediu sau un avocat completare obiect activitate să acorde asistență juridică adaptată la interesul societății comerciale.

Societatea de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații este una dintre societățile de avocatură de top din România, care furnizează servicii juridice de cea mai înaltă calitate. Printre clienții societății de avocatură se află companii multinaționale și autohtone de anvergură. În 2024, poveștile de succes ale societății de avocatură i-au adus recunoașterea internațională din partea celor mai prestigioase ghiduri și publicații internaționale de profil. Astfel, societatea de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații s-a situat în acest an pe locul 3 în România în clasamentul firmelor de avocatură de business cu cea mai relevantă expertiză, realizat de publicația Legal 500. Societatea de avocatură este recunoscută la nivel internațional și de ghidul IFLR 1000 Financial and Corporate 2024. De asemenea, Pavel, Mărgărit și Asociații este singură societatea de avocatură din România recomandată de directorul internațional Global Law Experts din Londra în aria de practică Dispute Resolution. Toate informațiile relevante privind societatea de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații, se regăsesc pe portalul www.avocatpavel.ro.