Societatea Românească de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații a oferit asistență juridică și reprezentare unei persoane fizice în vederea contestării facturilor excesive emise de furnizorului de energie electrică în România și recuperarea prejudiciului cauzat prin aplicarea în mod incorect a metodei de calcul de către DEER (Distribuție Energie Electrică România) cu privire la contravaloarea energiei electrice în România consumate.

Cu ocazia analizării facturilor pentru energie electrică în România și a Contractului de furnizare energie electrică în Româniaavocații specializați în dreptul energiei și litigii în România au constatat faptul că furnizorul de energie electrică în România a aplicat o metodă de calcul eronată cu privire la consumul de energie electrică în România, ca urmare a unor defecțiuni, generând costuri disproporționate comparativ cu media de consum aplicabilă în astfel de cazuri.

În astfel de cazuri, ca urmare a funcționalității defectuoase a contorului și formulării unei sesizări către DEER (Distribuție Energie Electrică România), furnizorul de energie electrică în România poate încheia un proces-verbal de constatare, nedetaliat și incert, motiv pentru care Societatea Românească de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații recomandă apelarea la serviciile unui avocat specializat în dreptul energiei și litigii în România care va poate oferi asistență juridică în vederea analizării tuturor documentelor emise de către furnizorul de energie electrică din România, respectiv a contractelor de furnizare energie electrică în România și a facturilor  pentru energie electrică în România aferente punctului de consum, anterioare și ulterioare incidentului și formulării unei contestații împotriva procesului-verbal.

Ca urmare a asistenței și reprezentării juridice din partea Societății Românești de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații, prejudiciul cauzat de aplicarea eronată a metodei de calcul de către Distribuție Energie Electrică România (DEER) în ceea ce privește cuantumul sumei pentru energia electrică consumată în România a fost recuperat cu succes.

Societatea de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații este una dintre societățile de avocatură de top din România, care furnizează servicii juridice de cea mai înaltă calitate. Printre clienții societății de avocatură se află companii multinaționale și autohtone de anvergură. În 2023, poveștile de succes ale societății de avocatură i-au adus recunoașterea internațională din partea celor mai prestigioase ghiduri și publicații internaționale de profil. Astfel, societatea de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații s-a situat în acest an pe locul 3 în România în clasamentul firmelor de avocatură de business cu cea mai relevantă expertiză, realizat de publicația Legal 500. Societatea de avocatură este recunoscută la nivel internațional și de ghidul IFLR 1000 Financial and Coporate 2023. De asemenea, Pavel, Mărgărit și Asociații este singura societatea de avocatură din România recomandată de directorul internațional Global Law Experts din Londra în aria de practică Dispute Resolution. Toate informațiile relevante privind societatea de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații, se regăsesc pe portalul www.avocatpavel.com.

De ce ar trebui să contest facturile de energie electrică emise de furnizorul din România?

Contestarea facturilor de energie electrică poate fi necesară în cazurile în care există suspiciuni că au fost aplicate metode de calcul eronate sau că costurile facturate sunt disproporționate. Furnizorul poate aplica greșit tarifele și metodele de calcul, generând facturi excesive pentru consumatorii din România.

Cum poate un avocat specializat în dreptul energiei și litigii ajuta în cazurile de contestare a facturilor de energie electrică?

Un avocat specializat în dreptul energiei și litigii poate analiza documentele emise de furnizorul de energie electrică, inclusiv contractele și facturile. Aceștia pot identifica erorile de calcul sau metodele incorecte aplicate și pot oferi asistență juridică în formularea unei contestații împotriva facturilor excesive sau necorespunzătoare.

Ce procedură trebuie urmată pentru a contesta facturile de energie electrică în România?

În cazul în care există suspiciuni cu privire la facturile de energie electrică, puteți apela la un avocat specializat pentru a analiza documentele și a formula o contestație corespunzătoare. În multe cazuri, acest proces implică analiza atentă a contractului de furnizare și a facturilor, identificarea erorilor și formularea unei contestații bine fundamentate. Prin asistența juridică corectă, puteți obține recuperarea cu succes a sumelor de bani plătite în exces.