Societatea Românească de Avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații acordă asistență și reprezentare juridică unui prestigios dezvoltator imobiliar din România în vederea modificării Planului Urbanistic Zonal (PUZ) în România, luându-se în considerare posibilitatea construirii unui loc de joacă pentru copii, respectiv a unui restaurant în România. Echipa formată din avocati specializați în drept imobiliar și construcții din cadrul Societății de Avocatură Pavel Mărgărit și Asociații vă poate asista în procedura de modificare a Planului Urbanistic Zonal (PUZ) în România, fiind cunoscut faptul că în domeniul imobiliar și construcții din România, documentația tehnică necesară este una complexă, fiind nevoie de asistență de specialitate pentru garantarea atingerii exigențelor impuse de autoritățile din România.

 

Asistența și reprezentarea juridică constau în efectuarea tuturor demersurilor necesare pentru obținerea modificării Planului Urbanistic Zonal (PUZ) în România, în scopul construirii unui loc de joacă pentru copii și a unui restaurant în România, amintind, drept pas notabil, notificarea autorităților competente care, conform Legii 350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanism în România, au obligația de a promova documentațiile de amenajare a teritoriului și urbanism din România, pregătirea documentațiilor tehnice necesitând inclusiv asistența unor terțe persoane specializate, proces asupra căruia un avocat specializat în drept imobiliar și construcții poate asista pentru optimizarea rezultatului favorabil.

 

În cadrul speței, drept element de noutate, avocații specializați în drept imobiliar și construcții din cadrul Societății de Avocatură Pavel Mărgărit și Asociații s-au confruntat cu pasivitatea autorităților competente cu modificarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) în România, fiind vorba despre nerespectarea obligațiilor prevăzute în Legea 350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanism din România și nu numai. În concret, până la aprobarea planului urbanistic zonal nu se poate întocmi documentația tehnică privind obținerea autorizației de construire, ceea ce înseamnă tergiversarea întregii proceduri

Societatea Românească de Avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații este recunoscută la nivel internațional inclusiv de către Ghidul juridic internațional Legal 500, fiind poziționată pe locul 4 la nivel național în domeniul imobiliar și construcții în România, în anul 2022.

Ce tip de asistență oferă Societatea Românească de Avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații dezvoltatorilor imobiliari din România în legătură cu modificarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ)?

Echipa de avocați specializați în drept imobiliar și construcții poate asista dezvoltatorii imobiliari în procedura de modificare a Planului Urbanistic Zonal (PUZ) în România. Aceasta implică efectuarea tuturor demersurilor necesare pentru obținerea modificărilor dorite, inclusiv notificarea autorităților competente și pregătirea documentațiilor tehnice, pentru a se conforma cerințelor legale și ale autorităților.

De ce este important să fie implicat un avocat specializat în drept imobiliar și construcții în procesul de modificare a Planului Urbanistic Zonal (PUZ)?

Procesul de modificare a PUZ-ului în domeniul imobiliar și construcții din România implică documentație tehnică complexă și conformarea la cerințele legale. Un avocat specializat poate asigura că toate aspectele juridice și procedurale sunt respectate, inclusiv notificarea autorităților și optimizarea documentațiilor tehnice, pentru a maximiza șansele de succes în obținerea modificărilor dorite.

Cum se ocupă Societatea Românească de Avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații de situația în care autoritățile competente întârzie procesul de modificare a PUZ-ului?

Într-un caz în care autoritățile competente nu respectă obligațiile prevăzute în Legea 350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismul din România, avocații specializați se ocupă de gestionarea situației. Aceștia pot investiga și întreprinde măsuri legale pentru a accelera procesul, asigurând că dezvoltatorii imobiliari nu suferă tergiversarea procedurii și întârzierea obținerii modificărilor dorite.