Proiectele de construcție a parcurilor fotovoltaice în România utilizând energie electrică din surse regenerabile în România au înregistrat o creștere semnificativă în ultima perioadă datorită dezvoltării sectorului energetic și al construcțiilor în România. Energia solară în România reprezintă în prezent una dintre cele mai comune surse energetice, ceea ce facilitează extinderea parcurilor fotovoltaice în România. În acest context, Societatea Românească de Avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații recomandă colaborarea cu un avocat specializat în dreptul energiei, construcții de parcuri fotovoltaice, resurse energetice și construcții în România care poate oferi îndrumare în procesul de dezvoltare a acestor construcții și parcuri fotovoltaice în România, asigurând respectarea legislației în vigoare.

Cele mai recente modificări în domeniul energetic și al construcțiilor în România au în vedere introducerea de dispoziții conform cărora la emiterea de autorizații de construire sau desființare a obiectivelor de investiții specifice producerii de energie electrică din surse regenerabile în România nu mai este necesarăelaborarea, avizarea și aprobarea, în prealabil, a unei documentații de amenajare a teritoriului sau a unei documentații de urbanism. Totuși, conform dispozițiilor legale aplicabile, autorizațiile încă obligatorii sunt decizia de scoatere a terenului din circuitul agricol și autorizația de construire, motiv pentru care un avocat specializat în dreptul energiei, construcții de parcuri fotovoltaice, resurse energetice și construcții în România poate oferi asistență în procesul de obținere a autorizației pentru construcția parcurilor fotovoltaice în România și dezvoltarea proiectelor de energie solară în România, precum și analiza atât legislației generale cat și dispoziții legale speciale în vigoare.

Societatea Românească de Avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații recomandă apelarea la serviciile juridice ale unui avocat specializat în dreptul energiei, construcții de parcuri fotovoltaice, resurse energetice și construcții în România pentru a primi îndrumare în contextul dezvoltării proiectelor de energie verde în România, în special având în vedere noua reglementare care aduce beneficii investitorilor interesați de construcția de parcuri fotovoltaice în România și dezvoltarea proiectelor de energie solară în România pe terenuri agricole situate în extravilan și cu o suprafață de maxim 50 ha.

Societatea Românească de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații este una dintre societățile de avocatură de top din România, care furnizează servicii juridice de cea mai înaltă calitate. Printre clienții societății de avocatură se află companii multinaționale și autohtone de anvergură. În 2023, poveștile de succes ale societății de avocatură i-au adus recunoașterea internațională din partea celor mai prestigioase ghiduri și publicații internaționale de profil. Astfel, societatea de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații s-a situat în acest an pe locul 3 în România în clasamentul firmelor de avocatură de business cu cea mai relevantă expertiză, realizat de publicația Legal 500. Societatea de avocatură este recunoscută la nivel internațional și de ghidul IFLR 1000 Financial and Coporate 2023. De asemenea, Pavel, Mărgărit și Asociații este singura societatea de avocatură din România recomandată de directorul internațional Global Law Experts din Londra în aria de practică Dispute Resolution. Toate informațiile relevante privind societatea de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații, se regăsesc pe portalul www.avocatpavel.com.

Care sunt schimbările recente în sectorul energetic și construcțiile din România referitoare la dezvoltarea parcurilor fotovoltaice?

Schimbările recente în sectorul energetic și construcțiile din România includ eliminarea necesității elaborării, avizării și aprobării prealabile a documentației de amenajare a teritoriului sau a documentației de urbanism pentru emiterea autorizațiilor de construire a proiectelor de energie regenerabilă. Cu toate acestea, anumite autorizații, precum schimbarea destinației terenului și autorizația de construire, rămân obligatorii. Este recomandat să consultați un avocat specializat în dreptul energiei, construcții de parcuri fotovoltaice, resurse energetice și construcții din România pentru a vă ghida în procesul obținerii autorizațiilor pentru construcția parcurilor fotovoltaice și dezvoltarea proiectelor de energie solară în conformitate cu legislația în vigoare.

De ce se recomandă colaborarea cu un avocat specializat în dreptul energiei și construcțiilor pentru proiectele de parcuri fotovoltaice din România?

Colaborarea cu un avocat specializat în dreptul energiei, construcții de parcuri fotovoltaice, resurse energetice și construcții din România este recomandată datorită noilor reglementări care aduc beneficii investitorilor interesați de construcția de parcuri fotovoltaice și dezvoltarea proiectelor de energie solară pe terenuri agricole situate în zone neurbane, cu o suprafață maximă de 50 de hectare. Un astfel de avocat poate oferi îndrumare și asistență în dezvoltarea proiectelor de energie verde în România, inclusiv în analizarea prevederilor legale generale și specifice în vigoare.

Care este expertiza și recunoașterea Pavel, Mărgărit și Asociații, firma de avocatură menționată în articol?

Pavel, Mărgărit și Asociații este o firmă de avocatură de top din România care oferă servicii juridice de înaltă calitate. Firma deserveste atât companii multinaționale, cât și companii locale și a câștigat recunoaștere internațională din partea unor ghiduri și publicații juridice prestigioase. În 2023, Pavel, Mărgărit și Asociații s-au clasat pe locul trei în România în clasamentul firmelor de avocatură de business cu expertiză relevantă realizat de Legal 500. De asemenea, sunt recunoscuți la nivel internațional de ghidul IFLR 1000 Financial and Corporate. Mai mult, Pavel, Mărgărit și Asociații este singura firmă de avocatură din România recomandată de directorul internațional Global Law Experts din Londra în domeniul rezolvării disputelor. Pentru mai multe informații despre firma de avocatură, puteți vizita site-ul lor la www.avocatpavel.com.