Societatea Românească de Avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații asigură asistența juridică în vânzarea de părți sociale a unei importante societăți din România, ce are drept obiect de activitate importul și distribuția de echipamente medicale în România,  asistența juridică cuprinzând în acest stadiu analiză și semnalarea către client a celor mai importante aspecte ce trebuie avute în vedere în procesul de vânzare a părților sociale, în principal fiind vorba despre analiză fiscală a companiei sau clauzele asupra cărora trebuie îndreptată atenția atunci când este încheiat contractul de vânzare-cumpărare părți sociale, un avocat specializat în drept civil, drept corporatist și drept comercial în România, putând oferi servicii juridice inclusiv cu privire la revizuirea contractului de vânzare-cumpărare părți sociale fie în procedura de due diligence în România, în concordanță cu interesele părților.

Cesiunea părților sociale în România implică parcurgerea mai multor etape, printre care și redactarea unui raport de due diligence în România pentru stabilirea situației juridice a societății și înregistrarea în Registrul Comerțului a mențiunii privind transmiterea părților sociale, motiv pentru care Societatea românească de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații recomandă apelarea la un avocat specializat în drept civil, drept corporatist și drept comercial în România atât pentru revizuirea contractului de vânzare-cumpărare părți sociale în România cât și pentru analiză situației fiscale a societății în România.

În cadrul Societății Românești de Avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații activează avocați specializați în drept civil, drept corporatist și drept comercial în România cu o experiență vastă în efectuarea de due diligence în România precum și în redactarea și revizuirea contractelor de vânzare-cumpărare părți sociale în România, merite recunoscute internațional de renumite ghiduri juridice ale lumii.

Societatea de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații este una dintre societățile de avocatură de top din România, care furnizează servicii juridice de cea mai înaltă calitate. Printre clienții societății de avocatură se află companii multinaționale și autohtone de anvergură. În 2022, poveștile de succes ale societății de avocatură i-au adus recunoașterea internațională din partea celor mai prestigioase ghiduri și publicații internaționale de profil. Astfel, societatea de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații s-a situat în acest an pe locul 3 în România în clasamentul firmelor de avocatură de business cu cea mai relevantă expertiză, realizat de publicația Legal 500. Societatea de avocatură este recunoscută la nivel internațional și de ghidul IFLR 1000 Financial and Coporate 2022. De asemenea, Pavel, Mărgărit și Asociații este singura societatea de avocatură din România recomandată de directorul internațional Global Law Experts din Londra în aria de practică Dispute Resolution. Toate informațiile relevante privind societatea de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații, se regăsesc pe portalul www.avocatpavel.ro.

Ce implică procesul de cesiune a părților sociale în România și de ce este importantă redactarea unui raport de due diligence?

Procesul de cesiune a părților sociale implică etape precum redactarea raportului de due diligence pentru a evalua situația juridică a companiei. Acest raport este esențial pentru a înregistra transmiterea părților sociale în Registrul Comerțului.

De ce este importantă analiza situației fiscale a companiei în procesul de vânzare a părților sociale?

Analiza fiscală este crucială pentru a identifica eventuale riscuri fiscale și pentru a asigura că tranzacția este conformă cu legile fiscale în vigoare.

De ce se recomandă apelarea la un avocat specializat în drept civil, corporatist și comercial în România în aceste situații?

Avocatul specializat poate revizui contractul de vânzare-cumpărare, efectua due diligence, și analiza situația fiscală a companiei. Acesta asigură că procesul de vânzare este legal și că interesele părților sunt protejate.