Societatea Românească de Avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații a asistat un cetățean egiptean în vederea obținerii de informații de la Ambasada României în Statul Qatar și Serviciului de stare civilă competent din România referitoare la aplicarea regimului matrimonial în situația în care acesta a încheiat o căsătorie cu un cetățean român în Qatar. Legea din Qatar nu prevede alegerea unui regim matrimonial în mod obligatoriu, motiv pentru care la momentul transcrierii certificatului de căsătorie la Ambasada României din Qatar, acestuia i s-a solicitat să declare regimul matrimonial ales, fără însă a i se aduce la cunoștință consecințele. Alegerea regimului matrimonial prezenta o importanță deosebită, inclusiv sub aspectul relațiilor dintre soți și dintre aceștia și copiii minori.

Asistența juridică a constatat în efectuarea de cercetare juridică privind regimul matrimonial aplicabil având în vedere particularitățile situației de fapt referitoare la cetățenia soților sau locul încheierii căsătoriei.

De asemenea, Societatea de Avocați Pavel, Mărgărit și Asociații a asistat clientul față de la Ambasada României în Statul Qatar și Serviciul de stare civilă competent din România cu privire la obținerea de informații privind regimul matrimonial aplicabil conform declarației date în fața Ambasadei în momentul înregistrării căsătoriei în evidențele acesteia.

Societatea Românească de Avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații recomandă apelarea la un avocat specializat în dreptul familiei și drept civil în România care să vă poată consilia cu privire la legea aplicabilă privind regimul matrimonial și asistarea față de autoritățile competente în obținerea oricăror informații relevante în acest scop.