Noile modificări aduse legislației privind produsele din tutun în România

Finalul lunii martie a venit cu noi modificări legislative din domeniul produselor din tutun. În acest sens, Legea nr. 201/2016 privind stabilirea condițiilor pentru fabricarea, prezentarea şi vânzarea produselor din tutun și a produselor conexe se modifică şi se completează, iar printre noutăți regăsim definirea unor noi categorii de produse și dispozitive, printre care amintim: țigarete electronice, flacoane de reumplerepouch cu nicotină pentru uz oral și alte asemenea. Societatea Românească de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații vă recomandă să apelați la serviciile unui avocat de drept comercial tutun și țigarete pentru a vă asista în toate procedurile necesare în vederea obținerii autorizațiilor adecvate și pentru a vă ghida în îndeplinirea tuturor condițiilor legale pentru desfășurarea activității de comercializare a produselor din tutunimport de tutun în România și nu numai.

Avocat de drept comercial tutun și țigarete. Interdicții privind utilizarea produselor din tutun

Legea nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun prevede faptul că fumatul se interzice în toate spațiile publice închise, spațiile închise de la locul de muncă, mijloacele de transport în comun, locurile de joacă pentru copii, făcând excepție doar spațiile de deținere în care sunt cazate persoanele private de libertate. În plus, se interzic pentru elevii din toate unitățile de învățământ fumatul, precum şi utilizarea tuturor categoriilor de produse enumerate anterior și definite conform normelor în vigoare. De asemenea, se interzice comercializarea produselor din tutun prin intermediul automatelor și dispozitivelor de tipul easy box/ locker sau persoanelor care nu au împlinit vârsta de 18 ani.

Un avocat de drept comercial tutun și tigarete oferă asistență juridică importatorilor și comercianților de produse din tutun pentru respectarea noilor reglementări legislative referitoare la importul de tutun în România și comercializarea produselor din tutun, inclusiv în aplicarea interdicțiilor privind utilizarea și comercializarea acestor produse, conform legislației în vigoare.

Avocat de drept comercial tutun și țigarete. Autorizații necesare pentru importul de tutun în România

Producătorii şi importatorii de produse din tutun introduse pe piața din România, precum flacoane de reumplere, pouch cu nicotină și alte asemenea, au obligații de raportare extinsă pentru anumiți aditivi conținuți în țigarete, țigarete electronice și tutunul pentru rulat, fiind incluși pe lista prioritară a aditivilor. În plus față de obligațiile de mai sus, în autorizația sanitară de funcționare a unităților care comercializează astfel de produse se introduce o clauză specială de interzicere a vânzării produselor din tutunțigarete electronice, flacoane de reumplere pentru țigarete electronice, dispozitivelor electronice pentru încălzirea tutunului şi a produselor destinate inhalării fără ardere din înlocuitori de tutun, pouch cu nicotină pentru uz oral şi produselor destinate inhalării fără ardere din înlocuitori de tutun tinerilor sub 18 ani.

“La Societatea Românească de Avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații înțelegem importanța noilor modificări legislative din domeniul produselor din tutun, astfel că recomandăm apelarea la serviciile specializate ale unui avocat de drept comercial tutun și țigarete pentru a vă ghida în procesul de conformare și respectare a legislației în vigoare pentru desfășurarea activității de comercializare a produselor din tutun și import de tutun în România” a declarat Avocatul Coordonator, Dr. Radu Pavel, al Societății Românești de avocatură Pavel Mărgărit și Asociații.

Echipa noastră de avocați de drept comercial tutun și țigarete este pregătită să vă asiste în obținerea autorizațiilor necesare, în elaborarea și revizuirea contractelor comerciale, în gestionarea problemelor juridice legate de exportul și importul de tutun în România, precum și în soluționarea litigiilor sau disputelor care ar putea apărea pe parcursul desfășurării activității. Pentru a beneficia de suportul nostru, ne puteți contacta accesând formularului de contact disponibil la adresa https://avocatpavel.ro/contact/.

Echipa noastră de avocați de drept comercial tutun și țigarete este pregătită să vă asiste în obținerea autorizațiilor necesare, în elaborarea și revizuirea contractelor comerciale, în gestionarea problemelor juridice legate de exportul și importul de tutun în România, precum și în soluționarea litigiilor sau disputelor care ar putea apărea pe parcursul desfășurării activității. Pentru a beneficia de suportul nostru, ne puteți contacta accesând formularului de contact disponibil la adresa https://avocatpavel.ro/contact/.

Nu navigați prin aceste provocări singuri. Contactați-ne astăzi pentru asistență expertă adaptată nevoilor dumneavoastră.

În concluzie, având în vedere noile modificări aduse legislației privind produsele din tutun în România, Societatea Românească de Avocatură Pavel Mărgărit și Asociații se angajează să ofere importatorilor și comercianților de produse din tutun o gamă completă de servicii specializate, acoperind toate aspectele legale și comerciale ale activității lor, pentru a vă ghida în procesul de conformare cu noile reglementări legislative, pentru a vă asista în obținerea autorizațiilor necesare și pentru a vă oferi consultanță în gestionarea tuturor aspectelor legate de comercializarea produselor din tutun și import de tutun în România.

 Societatea de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații este una dintre societățile de avocatură de top din România, care furnizează servicii juridice de cea mai înaltă calitate. Printre clienții societății de avocatură se află companii multinaționale și autohtone de anvergură. În 2024, poveștile de succes ale societății de avocatură i-au adus recunoașterea internațională din partea celor mai prestigioase ghiduri și publicații internaționale de profil. Astfel, societatea de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații s-a situat în acest an pe locul 3 în România în clasamentul firmelor de avocatură de business cu cea mai relevantă expertiză, realizat de publicația Legal 500. Societatea de avocatură este recunoscută la nivel internațional și de ghidul IFLR 1000 Financial and Corporate 2024. De asemenea, Pavel, Mărgărit și Asociații este singură societatea de avocatură din România recomandată de directorul internațional Global Law Experts din Londra în aria de practică Dispute Resolution. Toate informațiile relevante privind societatea de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații, se regăsesc pe portalul www.avocatpavel.ro.