Societatea Românească de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații a asistat cu succes unul dintre cei mai mari producători de electrocasnice din Europa, cu sediul în Polonia, în domeniul protecției consumatorului, ca urmare a modificărilor aduse de OUG 140/2021 privind anumite aspecte referitoare la contractele de vânzare de bunuri în România.

 

Societatea Românească de Avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații, specializată în drept comercial și protecția consumatorului în România a oferit consultanță juridică în materia protecției consumatorului pentru a evita eventualele sancțiuni aplicate de către Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) în situația lipsei conformității față de prevederile legale.

 

Societatea Românească de Avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații a oferit îndrumare în ceea ce privește durata garanției legale și comerciale a produselor vândute, analizând, de asemenea, și aspectele referitoare la cerințele de conformitate ale produselor vândute.

 

Astfel, producătorul european ce își desfășoară activitatea inclusiv în România, o va face în continuare în condiții de legalitate, existând toate premisele legale pentru respectarea drepturilor conferite de protecția consumatorului în România.

 

Societatea de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații recomandă apelarea la un avocat specializat în drept comercial și protecția consumatorului care să analizeze incidența prevederilor legislației protecției consumatorului, precum și impactul acestora în desfășurarea activității unei persoane juridice din România.